Haberler

Sokak Hayvanlarına Acil Destek

Muğla'nın Marmaris İlçesi Armutalan Beldesi'ndeki hayvan barınağında yaşayan 200 kedi ile 30 köpeğin yeni sahibi, 30 Mart'ta yapılan seçimlerin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi oldu.

Muğla'nın Marmaris İlçesi Armutalan Beldesi'ndeki hayvan barınağında yaşayan 200 kedi ile 30 köpeğin yeni sahibi, 30 Mart'ta yapılan seçimlerin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi oldu. Muğla Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Buket Kallem, bir süredir mamasız kalan barınakta inceleme yaparak tüm sorunları not aldı ve en kısa zamanda sorunun çözüleceğini söyledi. Marmaris'e yerleşen ve 20 yıldan bu yana da sokak hayvanlarına kol kanat geren İskoç asıllı İngiliz Jeannie Tihirkill'in, barınakta yaşayan hayvanlarla ilgili yardım çağrısına Muğla Büyükşehir Belediyesi Veteriner Müdürlüğü yetişti. Gazetelerde yer alan haberlerin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Buket Kallem, Marmaris'e gelerek tüm barınaklarda inceleme yaptı. Kallem'e Marmaris Belediyesi Zabıta Müdürü Ünsal Paşalı ile İçmeler Hayvan Barınağı sorumlu Veteriner Hekimi Gürcan Şahin de katıldı. 200 kedi, 30 köpek, 2 at, 2 eşek, 15 kaplumbağa, 8 tavuk, 5 tavşan, birer tane de horoz ve baykuşa bakan Thirkill'in bulunduğu barınağı inceleyen Kallem Genel olarak iyi bir barınak. Üzerinde çok emek verilmiş. Hekim, personel, elektrik ve su ile bazı ilaç eksiklikleri var. Muhakkak bunların hepsi tamamlanacak dedi.

BARINAKLARA STANDART GETİRİLECEK

Bazı yerlere zemin çalışması yapılması gerektiğini vurgulayan Buket Kallem, büyükşehir belediyesi bütçesi onaylanıp kadrolar oturana kadar kısa süreli sıkıntı yaşanabileceğini dile getirdi. Yasa gereği eski belediyelerin görev teslimi yapıncaya kadar bazı yükümlülüklerini sürdürdüğünü dile getiren Kallem, Marmaris Belediyesi bize aradaki geçiş süresi içinde zaten yardımcı olacak. Acil olarak mama sorununu bugün gidereceğiz. Ayrıca Muğla'daki bütün barınaklar konusunda bir standart getireceğiz. Yasa ne ise herkes ona uyarsa daha doğru ve seri çalışırız. Hayvanlara en iyi şartlarda bakılması gerekiyor diye konuştu. İçmeler Hayvan Barınağı Sorumlu Veteriner Hekimi Gürcan Şahin de Jeannie hanım bize örnek olan bir kişi. Hayvanları Koruma Kanunu çıkmadan önce bize hayvanları korumayı öğreten kişidir dedi. İlgiden son derece memnun olduğunu belirten Jeannie Thirkill, 60 yaşında olduğunu söyleyerek, 10 yıl daha onlarla ilgilenebilirim. Sonrası ne olacak diye korkuyordum. Artık gözüm arkada değil dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Belediyesi Gazeteler Armutalan Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title