Haberler

Sokak Hayvanları İçin Şehir Şehir Geziyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine gelen hayvan hakları savunucusu Semih İğdigül, sokak hayvanları için şehir şehir gezdiğini söyledi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine gelen hayvan hakları savunucusu Semih İğdigül, sokak hayvanları için şehir şehir gezdiğini söyledi.

Türkiye Hayvan Hakları Savunucusu Semih İğdigül sokak hayvanlarının barınmaları, bakımları, için motosikletiyle Mersin Erdemli İlçesi'nden Haziran ayında başladığı yolculuğuna Zonguldak'ta devam ediyor. 42 yıl önce Ereğlispor ve Erdemir'de futbol oynadığını ve Ereğli ilçesinin kendisi için farklı bir öneme sahip olduğunu dile getiren İğdigül, bölgede belediyelerin sokak hayvanlarına karşı yaptığı çalışmaların memnuniyet verici olduğunu ifade etti. İğdigül gezisi hakkında yaptığı açıklamada "Ben bu projeme Mersin'den başladım, bütün Karadeniz kıyılarını dolaşarak Bakü'ye kadar gittim. 42 sene önce futbol oynadığım, kaleciliğini yaptığım şirin Ereğli'ye geldim. Burada Belediyeyi, barınağı ziyaret ettim. Buradan Zonguldak'a gittik temsilci arkadaşlarla. Burada her şey mükemmel. Veteriner arkadaşlarımızda çok iyi. Barınağın konumunda sıkıntılar var, padoklar küçük, alan dar, bu alanın düzeltilmesi ve yenilenmesi lazım. Arkada ki mezbahanın kalkma durumu varmış, o kalktığı zaman daha geniş bir alan ortaya çıkacak. Bunun artık yapılması lazım. Ben 5 sene öncede gelmiştim, o dar alanda hayvanların çeteleşmesi bir birlerine zarar veriyor. Padoklardaki hayvanları alalım, artık taş beton olmasın. Buradaki en güzel şey, dernek temsilcileriyle belediye arasındaki uyum. Bu çok önemli zaten bu olduğu zaman oradaki canlarımız kurtulmuş oluyor. Buraya gelerek burada incelemelerimi yaptım. Buradan Akçakoca, Karasu tarafına gideceğim.

Hayvan katliamlarına son. Bu proje bunun için. Bir kap yemek, bir kap su projesidir. Ben yollarda bir sokak köpeği, hatta bir sokak hayvanı olarak dolaşıyorum. Bunu gururla söylüyorum. Ben onların sadece konuşan haliyim ve onların dertlerine derman olabilme özelliğim var. Onlar için konuşabiliyorum, onlar için bir şeyler isteye biliyorum. Siz basın mensupları bizim sesimizsiniz. Siz bizim sesimiz biz onların sesiyiz. Yüce rabbimin yarattığı bu canlara iyi bakalım, onları katletmeyelim, onları öldürmeyelim. Onları öldürenlerin sonu hiç ama hiç iyi olmuyor. Bunu biz ispatladık ve araştırmasını da yaptık. İnanın ya ailesinden çıkıyor ya felç oluyorlar. Mutlaka bir şey oluyor yani. Can almanın bedelini çok ağır ödüyorlar. Kanun gereği olmasa bile, çünkü kanunlar çok yetersiz. 300-500 lirayla, hatta hiç ceza ödemeden kurtulsa bile bu can alanlar Allah katında muhakkak eninde sonunda cezasını görüyor" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zonguldak Türkiye Erdemli Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title