Haberler

Sokak Hayvanları İçin Parklara Suluk ve Yemlik Yerleştirildi

Haliliye Belediyesi, sokak hayvanlarının ve kuşların gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla park ve bahçelere suluk ve yemlik monte etti.

Haliliye Belediyesi, sokak hayvanlarının ve kuşların gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla park ve bahçelere suluk ve yemlik monte etti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçedeki vatandaşların dinlenme alanlarını artırmayı hedefleyen ekipler, ilçedeki park ve bahçelerin de çehrelerini değiştirmeye çalışıyor.

Soğuk kış günlerinde hayvanların gıda ihtiyacını karşılayabilmek için ekipler, ilçedeki 25 parkın tamamına doğal yaşamı koruma amacıyla suluk ve yemlik monte etti.

Parklardaki görevliler tarafından da günlük kontrol edilen yemlik ve suluklara ihtiyaç doğrultusunda gıda takviyesi yapılıyor.

Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, halkın nefes alabilmek için parklara ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Vatandaşların ihtiyaçlarının yanı sıra hayvanları da dikkate alarak hizmet sunmaya çalıştıklarını vurgulayan Demirkol, "Parklara yerleştirdiğimiz su ve yemlikler, bu alanları bir yaşam alanı olarak düşünmemizden geçiyor. Yeni yaşam alanları derken kastettiğimiz sadece yeni, imar bölgeleri yollar değildir. Biz bir arada olduğumuz, gencimizin, yaşlımızın bir arada zaman geçirdiği mekanları önemsiyoruz. Burada gözden kaçırmadığımız bir başka detay da hayvanlar. Bu nedenle parklarımıza iklim şartlarının değişimlerinde aç veya susuz kalma ihtimallerine karşı yemlikler ve temiz su havuzları yerleştirdik. Tüm parklarımızda yaygınlaştıracağız bu uygulamamızı. Güvercinleri ile anılan huzur kenti Şanlıurfa'da, ağaçlarda kuş evlerimiz, parklarımızda suluk ve yemlikler, bu konuda ne kadar hassas olduğumuzu ve doğal yaşama ne kadar önem verdiğimizi göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Fevzi Demirkol Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title