Haberler

Sokak Göstericilerin Yaktığı Okulları Mehmetçik Onarıyor

Diyarbakır’da Kürtçe okulun kapatılmasını gerekçe gösteren bazı göstericilerin Siirt’te okulları molotofla yakması sonrası İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Mehmetçikler okulları tek tek onarmaya başladı.

Diyarbakır'da Kürtçe okulun kapatılmasını gerekçe gösteren bazı göstericilerin Siirt'te okulları molotofla yakması sonrası İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Mehmetçikler okulları tek tek onarmaya başladı.

Yıkılma tehlikesi geçiren ve okulda rutubet nedeniyle eğitim görülemeyen merkeze bağlı Eğlence İlkokulu'nu başta aşağı yenileyen Mehmetçik, boya badana yaparak okulu modern bir hale getirdi. Aynı zamanda molotofla yakılan Doluharman, Çevrim Tepe ve Tuzkuyusu köylerindeki okulları da bakım ve onarımdan geçirmek için harekete geçen askerler, öğrenciler eğitimden mağdur olmaması için okulları bakım onarım programına aldı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İl Jandarma Komutanlığı görevlisi, Eğlence Köyü İlkokulu'nun eski halinin içler acısı olduğunu, eski haliyle öğrencilerin burada eğitim görmekte zorlandığı için 20 kişilik bir asker ekibiyle çalışma başlattığını söyledi.

Asayişin yanında bu tür sosyal ve rehabilitasyon çalışmalarıyla jandarmanın, eğitime destek verdiğini de hatırlatan İl Jandarma komutanlığı görevlisi, "Elimizdeki imkanlarla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bize verdiği destekle okulu yeniledik. Boya badana ve sıraları yenilettik. Dış cepheye de güzel bir sıva yaptıktan sonra boyattık. Amacımız köy çocuklarımızın daha rahat bir ortamda ders görmelerini sağlamaktır" dedi.

Eğlence İlkokulu sınıf öğretmeni Erdal Bozkuş ise, fiziki koşulları kötü olan okul, karakol komutanlığına bağlı askerlerin desteğiyle modern hale geldiğini söyledi. Bozkuş, "Okulumuz son 4-5 yıldır fiziki olarak kötü bir durumdaydı. Bu konuda karakol komutanı bizim ile irtibata geçerek gerekli desteği vermek istediğini bildirdi. Ben bu konuyu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirdim onlarda bize bu konuda destekte bulundular. İnşaat malzemeleri temin edildikten sonra karakol komutanı ve askerlerimiz burada gece gündüz çalışma yaptılar. Şuan askerlerimiz okul öncesi sınıfı baştan sona yeniledi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mehmetçik ayrıca, geçen hafta molotof saldırılarında yakılan merkeze bağlı Doluharman, Çevrimtepe ve Tuzkuyusu köylerindeki okulları da önümüzdeki günlerde bakım ve onarım desteğinde bulunacak. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title