Haberler

Felçli Kadın Sokağa El Arabasında Çıkabiliyor

Güncelleme:

Zonguldak'ta belden aşağısı felç olduğu için dışarıya ancak el arabasıyla çıkabilen 55 yaşındaki Naciye Menteşe, hastalığına uygun engelli arabası için yardım bekliyor.

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Muhsinler Köyü'nde 26 yıl önce ıhlamur ağacından düşerek belden aşağısı felç olan 55 yaşındaki Naciye Menteşe, kalçasının üzerine oturamadığı için dışarıya ancak yakınlarının yardımıyla el arabasında çıkabiliyor.

IHLAMUR AĞACINDAN DÜŞEREK FELÇ OLDU

Çiftçi emeklisi 59 yaşındaki Hidayet Menteşe ile evli olan 4 çocuk annesi Naciye Menteşe, 1989'da evinin bahçesindeki ıhlamur ağacından düştü. Geçirdiği ameliyatlara rağmen Naciye Menteşe'nin belden aşağısı felç oldu. Kazanın ardından bir daha yürüyemeyen ve kalçasının üzerine de oturamayan Naciye Menteşe, yatağa bağımlı hale geldi.

SOKAĞA EL ARABASIYLA ÇIKABİLİYOR

Naciye Menteşe, tekerlekli sandalyede kalçasının üzerine oturamadığı için sadece el arabasında eşi, çocukları ve torunlarının yardımıyla dışarıya çıkabiliyor.

İSTEĞİ RAHATSIZLIĞINA UYGUN ENGELLİ ARABASI

Battaniye ve yastık konulan el arabasının içinde uzanarak sokaklarda gezebilen Naciye Menteşe, rahatsızlığına uygun kullanabileceği bir engelli arabası istediğini söyledi.

KAZA SONRASI DOĞURDUĞU ÇOCUĞUNU EVLATLIK VERDİ

Ağaçtan düştüğünde 3 aylık hamile olduğunu da belirten Naciye Menteşe, "Geçirdiğim kazadan sonra felç oldum. Çocuğumu doğurdum. Ancak felç olunca bebeğime bakamadım. Diğer çocuklarım da küçüktü. Bu yüzden onu evlatlık verdim.

"ENGELLİ ARABASI ALACAK MADDİ İMKANIMIZ YOK"

Sokağa ancak el arabasında çıkabiliyorum. Kalçamın üzerine oturduğum zaman yaralar çıkıyor. Çok acı çekiyorum. Bu yüzden uygun bir engelli arabası almak istiyorum. Ancak maddi imkanımız yok" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Çaycuma Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

vatandaşMobil-ANDROID:

Allah yardımcı olsun.

0
0
yanıtYanıtla
V ysMobil-IOS:

Bizi yünetenlere yazıklar olsun gemiler sağolsun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title