Haberler

Sokağa Çıkma Yasağı Uygulanan Cizre'de Büyük Operasyon!

Güncelleme:

Sokağa çıkma yasağı ilan edilen Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik güçleri geniş kapsamlı operasyon başlattı. Çatışmalarda 2 kişinin öldüğü öne sürüldü.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün saat 20.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanırken, güvenlik güçleri ilçede birçok olayın faili olarak aranan PKK'lıların yakalanması ve mahallelere girişi engellemek için kazılan hendeklerin kapatılması için geniş kapsamlı operasyon başlattı. Aramaları engellemek için sokaklara barikat kuran PKK'lılar güvenlik güçleriyle çatışmaya girerken, 2 kişinin öldüğü ve yaralıların olduğu ileri sürüldü.

İKİNCİ BİR EMRE KADAR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Şırnak Valiliği, sık sık yasa dışı gösteriler ve olaylara sahne olan Cizre ilçesinde dün akşam ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Şırnak Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/c maddesi gereğince ilimiz Cizre ilçesinde 4 Eylül 2015 günü saat 20.00'den geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

İLÇEYE GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR KAPATILDI

Sokağa çıkma yasağının ardından Cizre ilçesine tüm giriş ve çıkışlar kapatıldı. İlçe merkezinden geçen ve Irak'a açılan uluslararası İpek Yolu'nda ulaşım durdu.

GSM OPERATÖRLERİ VE İNTERNET BAĞLANTISI KESİLDİ

GSM operatörlerine ait telefonlar ve internet bağlantılarının kesilmesinden sonra aranan PKK'lıların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı. Özel Harekat timleri ile zırhlı araçların katıldığı operasyonlar, neredeyse her gün yasadışı olaylara sahne olan ilçenin Nur, Yafes ile Cudi mahallelerinde yoğunlaştı.

BARİKAT KURUP ÇATIŞTILAR

Polise ait zırhlı araçların mahallelere girmesini engellemek için barikat kuran PKK'lılar, mevzilendikleri yerlerden otomatik silahlarla polise ateş açtı.

PKK'LILARIN TUZAKLADIĞI PATLAYICILAR BULUNDU

Polislerin de karşılık vermesiyle başlayan çatışmalar, aralıklarla gece boyu sürdü. İlçenin bir çok semtinden patlama ve silah sesleri yankılandı. İlçede operasyonların bugün de devam ettiği ve zaman zaman çeşitli semtlerden silah sesleri geldiği belirtildi. PKK'lılarca güvenlik güçlerinin sokaklara girişlerini engellemek için birçok tuzaklanan patlayıcılar bulundu.

VALİLİK: SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÜRÜYOR

Şırnak Valiliği bugün öğle saatlerinde yaptığı açıklamada, Cizre'de sokağa çıkma yasağının devam ettiğini bildirdi. Açıklamada, operasyonun vatandaşın huzur ve güvenini bozan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yapıldığı belirtilsdi.

"HENDEK VE BARİKATLARIN BERTARAF EDİLMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMA"

Valiliğin açıklamasında şöyle denildi:

"İlimiz Cizre ilçesinde vatandaşlarımızın huzur ve güvenini bozan, can ve mal güvenliğini tehdit eden ve roket, patlayıcı, uzun namlulu silahlarla saldıran bölücü terör örgütü mensuplarına ve bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcı, bomba, mayın düzenekleri yerleştirilerek oluşturulmuş hendek ve barikatların bertaraf edilmesine yönelik güvenlik kuvvetlerimizce yapılan çalışmalar titizlikle sürdürülmekte olup, bu çerçevede vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için sokağa çıkma yasağı devam etmektedir."

BELEDİYE BAŞKANI: 2 ÖLÜ VAR

Cizre Belediye Başkanı DBP'li Leyla İmret, PKK çizgisinde yurt dışından yayın yapan televizyon kanalına bağlanarak yaptığı açıklamada, sokağa çıkma yasağını protesto için sokağa çıkanlara polisin müdahale ettiğini ve yoğun çatışmaların olduğunu söyledi.

Telefonlar kesik olduğu için mahallelerden haber alamadıklarını söyleyen İmret, "Bu çatışmalarda maalesef 2 kişinin öldüğü bilgisini aldık. Birçok yaralı var." diye konuştu.

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI

Şırnak'ın Cizre ilçesi'nden geçen uluslararası İpek Yolu da Cizre'deki sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Türkiye'nin Irak'a açılan kapısı Habur'dan gelen araçlar Şırnak'ın Silopi ilçesinde, Habur'a gidenler de Mardin'in Nusaybin ve Şırnak'ın İdil ilçelerinde bekletiliyor. Araç kuyruklarının 30 kilometreye kadar uzadığı belirtildi.

UÇAK SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ

Şırnak'ın Cizre ve İdil ilçeleri arasında bulunan Şerafettin Elçi Havalimanı'ndan bugün ve yarın yapılacak tüm uçak seferleri iptal edildi.

MİLLETVEKİLLERİ GÜVENLİK BARİKATINI AŞIP İLÇEYE GİRDİ

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ilçe girişine gelen milletvekillerine, güvenlik gerekçesiyle Cizre'ye giremeyecekleri söylendi. Güvenlik güçleriyle yaşanan tartışma sonrasında Şırnak milletvekilleri Aycan İrmez ve Leyla Birlik ile Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, güvenlik barikatını aşarak Cizre'ye doğru yürüyüşe geçti.

YOĞUN ÇATIŞMALARIN YAŞANDIĞI MAHALLELERE SOKULMADILAR

Milletvekilleri Sanayi Mahallesi bölgesinde ikinci bir engellemeyle karşılaştı. Parlamenterlerin, çatışmaların yaşandığı Nur, Cudi ve Yafes mahallelerine girmesine izin verilmedi.

BİRLİK: SAVAŞ HALİ ALINMIŞ DURUMDA

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik ise ilçeye gitmek istediklerini, ancak önlerinin kesildiğini söyledi. Şırnak Valisi ve Cizre Kaymakamı'na ulaşmaya çalıştıklarını belirten Leyla Birlik, "Savaş hali alınmış durumda. Özel Harekât polislerine askerler de destek veriyor. İlçe tamamen sarılmış durumda." dedi.

ENCÜ: 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gece saatlerinde ilçeye giren HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ise Cizre Devlet Hastanesi'nde mahsur kaldıklarını söyledi. Hastanenin özel timler tarafından abluka altına alındığını belirten Encü, dışarıya çıkmalarına izin verilmediği kaydetti. Yaralıların hastaneye götürülemediğini belirten HDP'liler, ilçedeki çatışmalarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini ileri sürdü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şırnak Valiliği İpek Yolu Cizre Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (611)

Gerçek açıdan:

Gebertmeden bırakmayın hainleri

120
8
yanıtYanıtla
Hdp kandemir:

Kürtler hiç bir zaman yenilmez size

18
100
yanıtYanıtla
Türk:

işimiz kürtlerle değil, sen gibi ermenilerle

yanıt18
yanıt0
EFE:

Pkklı hain, sen kürt degil pkklısın arada daglar kadar fark var

yanıt6
yanıt0
diyarlı:

sen öyle bil gundi

yanıt14
yanıt5
antalya:

Size derken kime sen kürt değilsin terörist sin

yanıt4
yanıt0
durmak yok pkk yok ilana dek:

Tum pkk yok olana kadar operasyon devam etsin.durmaksizin..

100
8
yanıtYanıtla
Aaa...:

Senin beynin kişilerin yok alacağını iyi seziyo ama ...düşünce ölmüyor.. Önemli olan fikirle eğitimle bilgi ile püşi li birini görünce yamyam görmüş gibi bakmamakla herşeyi bana dememekle biter... Ulan 85yılından beri hep aynı adamlar yok ki olmuş olsalar hepsi 60 yaşında olurdu... Sen pkk deyince Apoyu tek düşünüyosn sanırım yazık la sana ve yorumunu beğenen yanlız trollere

yanıt0
yanıt0
DIYARBAKIR:

DISARI CIKMAYIN YASAGI YA BU HALK ALIS VERISINI YAPMAYACAKMI BU NASIL BIR IDOLOJI COCUKLAR YEMEK ICECEK ALMAYACAKMI HALKIN OZGURLUGUNU NIYE ALIYORSUNUZ

21
72
yanıtYanıtla
şahmeran:

he çocuklar ekmek almaya çıksın ya merak etme onlar açlıktan gebermezler

yanıt0
yanıt1
Tüm 611 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title