Haberler

MHP'nin Deniz Baykal Kararı Bir Günde Değişmiş

Güncelleme:

Baykal'a yakınlığıyla bilinen CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, MHP'nin oylamadan bir gün önce Baykal'ı destekleyeceğini, ancak daha sonra bundan vazgeçtiğini belirtti.

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, MHP'nin oylamadan bir gün önce CHP'nin Meclis Başkanı adayı Deniz Baykal'a zımnen destek sözünü ilettiğini ancak vazgeçtiğini öne sürerek, "Bu sonuç Baykal-Erdoğan görüşmesinde Meclis Başkanlığı pazarlığının yapılmadığının fotoğrafıdır" dedi.

BAYKAL'IN YAKIN ÇEVRESİNİ ARAYIP...

Meclis Başkanlığı seçiminde MHP'nin geçersiz oy kullanması tartışmaları da beraberinde getirdi. CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, çarpıcı bir iddia ortaya attı. İddiaya göre, oylamadan bir gün önce MHP'den önemli bir isim, Baykal'ın yakın çevresini telefonla arayıp "Bizim grup yarın toplanıyor. 3'üncü tur sonrası MHP adayı 4'üncü tura kalmazsa, grubu serbest bırakacağız" dedi.

BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMASI BEKLENDİ

Bunun üzerine Baykal ve ekibi heyecanla MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin parti grup toplantısında yapacağı açıklamayı beklemeye başladı. Grupta Bahçeli'nin bağlayıcı bir açıklamada bulunmaması Baykal'ı umutlandırdı. Ancak grup toplantısı sonrası Bahçeli'nin, adaylarının 4'üncü tura kalmaması durumunda MHP'li vekillerin geçersiz oy kullanacağını açıklamasıyla Baykal ve ekibi yıkıldı.

BAYDAR: KİMİN PAZARLIK YAPTIĞI ORTAYA ÇIKTI

Baykal'a yakınlığıyla bilinen CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, MHP'nin oylamadan bir gün önce zımnen Baykal'ı destekleyeceğini CHP Grup Başkanvekilleri kanalıyla ilettiğini belirterek, "Ancak ne olduysa daha sonra bahane aramaya başladılar" dedi. MHP'nin Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesini bahane etmesini de eleştiren Baydar, "Bu sonuç Baykal-Erdoğan görüşmesinde Meclis Başkanlığı seçiminin hiç konuşulmadığını kanıtlamış oldu. Millet asıl pazarlığı kimlerin yaptığını da görmüş oldu" ifadesini kullandı.

BAYKAL: HERKES KİMİN NE YAPTIĞINI GÖRDÜ

Son turda Meclis Başkanlığı yarışını kaybeden CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın, yakın çevresine MHP'nin tavrını eleştirerek, "Türkiye'de iktidarın vesayetinden kurtulmuş bir Meclis olabilirdi. Meclis Başkanlığı seçimi bu yüzden katılımcı demokrasiyi hayata geçirmenin bir fırsatı olabilirdi. Ben tam tarafsız olarak Meclis'i yönetmeye talip olmuştum. Ancak MHP'nin tutumu bunu engelledi. MHP siyaseten CHP'nin güçlenmesini istemedi, o yüzden bana oy vermedi. Oylama herkesin gözü önünde gerçekleşti. Manzara nettir. Herkes kimin ne yaptığını gördü" dediği öğrenildi. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Metin Lütfi Baydar Devlet Bahçeli Deniz Baykal Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (201)

ankara:

bahçeli tam bi dönek

28
22
yanıtYanıtla
urfa:

dönek mhp

28
18
yanıtYanıtla
BUNKARIN ALAYI YALAKA:

YALAKA MHP YALAKA ULKUCULER YALACA ALPERENLER

32
12
yanıtYanıtla
urfa:

akp mhp işid = koalisyon

19
25
yanıtYanıtla
ÇİRKİN KRALMobil-IOS:

Dönek iki yüzlü faşist partisi mhp

28
12
yanıtYanıtla
Mechul:

ha gayret bahçeli mhp yi barajın altına almana az kaldı

28
11
yanıtYanıtla
Kaann çmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Burda ağzının ,burnun yerini bilmeyen adam.Gelmiş MHP yi eleştiriyor.Chpyi destekleseydi MHP iyi mi olacak şimdi.o kadar MHP min kurmaylarındaki profesörler,eski müsteşarlar bu siyaseti bilmiyor siz mi biliyorsunuz?kalmışınız MHP akıl vermeye çalışıyorsunuz.Çoğunuzun içmeye ayranı yok ...gidersiniz..tak ...yolda yörümesini bilmezsiniz burda boş beleş üfürütsünğz...

22
15
yanıtYanıtla
FanmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Seçim olsun mhp %10

26
10
yanıtYanıtla
DONEK FAŞİSTLER:

FAŞİST MHP YINE YAPACAGINI YAPTI KOLTUK DEGNEGI OLDU EY ULKUCU FAŞİSTLER BUNUN ALTINDA NASIL KALKACAKSINIZ BU MILLETE NE YUZLEN BAKCAKSINIZ

24
12
yanıtYanıtla
SAKARYALI:

MHP baraj altına doğru gidiyor.

25
10
yanıtYanıtla
Tüm 201 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title