Haberler

Söğüt'te Acemi Erler Yemin Etti

Söğüt ilçesinde, Jandarma Ulaştırma Eğitim Tabur Komutanlığında görevli 1995/1 tertip bin 387 acemi er düzenlenen törende yemin etti.

Söğüt ilçesinde, Jandarma Ulaştırma Eğitim Tabur Komutanlığında görevli 1995/1 tertip bin 387 acemi er düzenlenen törende yemin etti.

Ertuğrulgazi tören alanında gerçekleştirilen etkinliğe, Kaymakam Mitat Gözen, Jandarma Ulaştırma Eğitim Taburu ve Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Mehmet Emin Alan, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu ve daire müdürleri ile asker aileleri katıldı.

Alan, törende yaptığı konuşmada, yeminin, askerliğe yürekten bağlanış teminatının şeref, bedelinin de gerektiğinde vatan uğrunda ölmek olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Şanlı Türk bayrağımızla anne, baba ve yakınlarınızın huzurunda, silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek, namus ve şerefiniz üzerine ant içeceksiniz. Edeceğiniz bu yeminle, Atatürkçü düşünce sistemi ışığında, bağımsızlığımızın, toprak bütünlüğümüzün, Türkiye Cumhuriyeti'nin inançlı ve kararlı birer savunucusu olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine katılacaksınız. Taşıdığınız üniformanın, yüce Türk milletinin şerefinin simgesi olduğunu unutmayınız."

Yaş kütüğüne dönem plaketinin çakılmasıyla devam eden törende, 4 haftalık eğitim boyunca eğitim, atış ve spor dallarında başarılı olanlarla birliğe ilk katılan erlere ödülleri verildi. Vatani görevlerini Söğüt Jandarma Ulaştırma Eğitim Tabur Komutanlığında yapan 21 babaya ve onlara eşlik eden anneye, yine aynı yerde görev yapan oğulları çeşitli hediyeler verdi.

Jandarma Ulaştırma Eğitim Tabur Komutanlığı Bandosunun marşlar çaldığı yemin töreni, Jandarma Marşı'nın okunması ve tören geçişiyle sona erdi.

Kaynak: AA / Yerel

Halil Aydoğdu Mitat Gözen Söğüt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title