Haberler

Davutoğlu Şeyh Edebali Türbesini Ziyaret Etti

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Söğüt'ten helikopterle geldiği Bilecik'te Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret ederek dua okudu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Söğüt'ten helikopterle geldiği Bilecik'te ilk olarak Bilecik Belediyesi'ni ziyaret etti, Başkan Ak Partili Selim Yağcı ile bir süre görüştü. Davutoğlu daha sonra kent merkezindeki Şeyh Edebali Türbesi'ni ziyaret ederek dua okudu.

Türbe çıkışında Söğüt şenlikleri ilgili açıklamalarda bulunurken tarihi bir gün yaşadıklarını söyleyen Davutoğlu, "Milletimizin tarihinde çok özel siyasi, manevi, önem taşıyan bir yerde Bilecik'te Söğüt'te Ertuğrulgazi'yi anmanın ve Söğüt Şenliklerinin 733'üncü yılını kutladık. Bu sadece Türkiye'de değil belki de dünyada en uzun süreli anılan ve kutlanılan bir törendir" dedi.

Sögüt'te, yurdun her köşesinden gelenlerle kucaklaştıklarını belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kez daha Ertuğrulgazi huzurunda bu toprakların ebediyen yurdumuz olacağına dair akdimizi, sözümüzü tekrarladık. Ben bu vesile ile bir kaç hususu da aktarmak istiyorum. Dursun Fakıh ile Ertuğrulgazi ve Şeyh Edebali arasındaki bölgenin tümünü bir tarih havzası haline dönüştürmek, ayrıca buradan Yenişehir'e Bursa'ya olan havzayı da Osmanlı Tarih havzası şeklinde birlikte entegre proje halinde hem iç hem de dış turizme açacak adımlar atma kararındayız. Çünkü bu dağlar bu tepeler 600 yıl süren bir imparatorluğun bir devletin tohumunun atıldığı tepeler. Her bir vatandaşımızın, genç neslin buralara gelerek bu hatıraları yaşaması bizim için önem taşıyor. Dolayısıyla hem Söğüt'te Ertuğrulgazi'nin şimdi de Şeyh Edebali'nin huzurunda bunu yad ederken bu havzanın bütün dünyanın ilgisini çekecek bir nitelikte kültür havzası haline dönüşmesi içinde ne gerekiyorsa gerekli olan ne varsa yapılacak."Başbakan Davutoğlu, Söğüt Şenlikleri ile birlikte hatim geleneği getireceklerini belirtirken, "Müftümüzle de konuştuk. Gerek Ertuğrulgazi, gerekse Şeyh Edebali huzurunda her cuma aralıksız Kuran-ı Kerim okunmasını, ayrıca Söğüt Şenlikleri ile birlikte bir hafta boyunca hatimler indirilmesi için hafızlarının görevlendirilmesi ve bunun da bir gelenek halinde devamı hususunda karar verdik" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Şeyh Edebali Bilecik Söğüt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title