Haberler

Soğuk Havalarda Kış Çayına İlgi Artıyor

Kayseri'de aktarcılık yapan Mehmet Kepez, soğuk havalarda Kayserililerin kış çayına ilgi gösterdiğini söyledi.

Kayseri'de aktarcılık yapan Mehmet Kepez'in hazırladığı kış çayı, soğuk havalarda Kayserililerden ilgi görüyor. Çay hakkında bilgiler veren aktar Mehmet Kepez, "Şuan yoğun şekilde grip salgını olduğu için soğuk algınlığı, öksürük için vatandaşlar çeşitli bitkiler almaktadır. Grip salgınıyla ilgili vatandaşlar problem yaşamaktadır. Yıllardır yapılan zencefil, zerdeçal, havlucan, ıhlamur, narçiçeği, hibiskus, ekinezya, ıhlamur, kuşburnu ve adaçayıyla yaptığımız bir çay karışımımız vardır. Bu çay karışımı bağışıklık sistemini güçlendirdiği için müşteriler oldukça talep göstermektedirler. Bu ürünü yoğun bir şekilde satıyoruz. Bu ürünü kullananlar çok memnun kaldı. 7'den 77'ye herkesin kullandığı güzel bir çay karışımıdır" dedi.

Çayın karışımında kullanılan bitkisel ürünlerin faydaları hakkında bilgiler veren Kepez, "Çayın içerisindeki bitkilerin etkileri şunlardır: tarçının sakinleştirici etkisinin yanı sıra bitki çayına güzel koku vermektedir, lezzet arttırıcı etkiye sahiptir. Zencefil astım, bronşit, nefes darlığı, göğüs yumuşatıcı ve balgam söktürücü olarak kullanılır. Ihlamur solunum yolu enfeksiyonları için kullanılmaktadır. Nar çiçeği ve kuşburnu C vitamini yönünden zengindir. Adaçayı kış aylarında öksürüğe ve faranjite iyi gelmektedir. Karışım öncelikle bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. İçerisindeki ekinezya bitkisi vücut direncini arttırdığı için hastalıklara karşı korur" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Kepez Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title