Haberler

Soğuk Hava Yünlü İp Satışlarını Arttırdı

Sonbaharın kendini göstermesi ve havaların soğuması, vatandaşlarda kış hazırlıklarını başlatırken özellikle yün iplik satışları da arttı.

Sonbaharın kendini göstermesi ve havaların soğuması, vatandaşlarda kış hazırlıklarını başlatırken özellikle yün iplik satışları da arttı.

Eskişehir'de havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar, kış için hazırlıklara erken başladı. Özellikle kış aylarının vazgeçilmezi patikler için tuhafiyelere yönelen vatandaşlar, yünlü iplere daha fazla talep göstermeye başladı. Fiyatların örmeyle neredeyse yarıya indiğini söyleyen esnaf Vahdettin Söğütlü, ip satışlarında da hareketlenme olduğunu belirtti. Söğütlü, "İp piyasası havaların soğumasıyla birlikte bu sene biraz daha erken açıldı. Kış aylarının gelmesi dolayısıyla ip satışları arttı. Doğalgaza gelen zamlar insanları daha kalın giysiler örmeye yöneltti. Yünlü ya da içeriği yün olan giysiler piyasada çok pahalı olmasına karşın, el işiyle örüldüğü zaman daha uygun fiyatlara geliyor. İnsanlar örme işini fiyatlardan dolayı daha hızlandırdılar. Fiyat olarak piyasaya göre daha uyguna geliyor örme işi. Bunun yanında bebek ipleri ve patik satışları da hızlandı. Daha çok yünlü ve akrilik ipler satılıyor. Satışlarımız yapılacak işe göre değişiyor. İpleri daha çok kışa hazırlık yapanlar ve hobi için örgü yapanlar alıyor. Örme işi en kolay ve en ucuz hobi aslında. İnsanlar örüp birbirlerine hediye ediyorlar, böylece maliyet de ucuza geliyor. Örneğin bir bebek hırkası piyasada 20 lira ise, bu örmeyle 5 liraya geliyor" ifadelerini kullandı.

Söğütlü, ip fiyatlarının 1 lira ile 5 lira arasında değiştiğini de belirtti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vahdettin Eskişehir Söğütlü Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title