Haberler

Soğuk Hava Astım Ataklarını Tetikliyor

Soğuk havadan en çok etkilenen hastaların başında astımlı çocuklar geliyor.

Soğuk havadan en çok etkilenen hastaların başında astımlı çocuklar geliyor. Soğuk hava, hem iç hem de dış mekanlar astım ataklarını artırabiliyor.

Çocuk Sağlığı Hastalıkları Çocuk Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony, soğuk hava nedeniyle hastalanmasın diye dışarıya az çıkarılan ve vakitlerinin çok büyük bir kısmını kapalı mekanlarda geçiren çocukların, alerjik ve astım ataklarını artabileceğine dikkat çekti. Antony, ev tozu akarı, küf mantarları, evcil hayvanların ve ev içi kimyasallarının hastalığı tetiklediğini söyledi. Antony, dışarıda soğuk havaya maruz kalanlarda mevcut hassasiyeti artırdığını, solunum yolu enfeksiyonuna neden olduğunu belirtti. Antony, soğuk havalarda burundan nefes almanın zorlaştığını, burundan gelen havanın ısıtılarak alt solunum yollarına iletilmediğini, soğuk havanın bronşları daha çok daralttığını dile getirdi.

Doç.Dr. Akgül Akpınarlı Antony, soğuk havaların alerjik hastalara etkilerine şöyle değindi: "Bu dönemde daha fazla nezle ve grip geçirilebiliyor ve çocukların her türlü alerjik astım atakları tetikleniyor. Soğuk havalarda ısınmak için kullanılan yakıtlar havada uzun süre asılı kalıyor ve hava kirliliği oluşturarak astım ataklarını artırıyor."

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR

Çocuk Sağlığı Hastalıkları, Çocuk Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doç. Dr. Akgül Akpınarlı Antony, soğuk havalarda çocukların astım ataklarının önlenmesi için dikkat edilmesi gereken kuralları şöyle sıraladı:

"1- Ev içi ortamlarını mümkün olduğunca ev tozu akarları, küf mantarlarından, hayvan tüylerinden, sigara dumanından ve diğer kimyasallardan arındırmak,

2- Astımlı çocukları kışın kalabalık ve kapalı ortamlarda uzun süre bırakmamak,

3- Çocukların savunma sistemini güçlendirecek şekilde sağlıklı, doğal, organik beslenmesini ve bol sebze, meyve tüketmesini sağlamak,

4- Astımlı çocukları hasta insanlardan uzak tutmak,

5- Sonbaharda doktor kontrolü ile grip aşısı yaptırmak,

6- Çocukları, çok soğuk havalarda zorunlu olmadıkça dışarıda bulundurmamak,

7- Dışarı çıkıldığında ağız ve burun bölgesinin atkı ile kapatmak,

8- Astım ataklarının en sık görüldüğü kış aylarında düzenli hekim kontrollerini yaptırmak

9- Hekimin ön gördüğü koruyucu ilaçların düzenli bir şekilde kullanılmasını sağlamak." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title