Haberler

Soğanlı Kentsel Dönüşümde Örnek Olacak

Bursa Osmangazi Belediyesi’nin 2015 yılı ilk meclis toplantısı, Mustafa Dündar’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin 2015 yılı ilk meclis toplantısı, Mustafa Dündar'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısının açılışında konuşan Başkan Dündar, "2015 yılı Osmangazi'de Kentsel Dönüşümün başladığı bir yıl, Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi de, Bursa'nın dönüşümüne öncülük edecek, kentsel dönüşüm fitilinin ateşlendiği proje olacak" dedi.

Osmangazi Belediye Meclisinin 2015 yılı ilk oturumu olan Ocak ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak kentsel dönüşüm konusunda geçtiğimiz dönem çok ciddi çalışmalar yaptık. Şu anda Bursa'da kentsel dönüşümün mihenk taşı olacak olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm projemizle ilgili bakanlıktan gerekli onaylar alındı. 2-2,5 ay gibi bir süre içerisinde kazmayı vurmaya hazırlanıyoruz" dedi.

MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın'ın, başta Çelik Palas'ın arkasında kalan ek binalar, Tower Plaza ve Fomara'daki Alman Hastanesi olarak bilinen bina olmak üzere, atıl durumdaki yapıların ne şekilde değerlendirileceğine ilişkin sorusu üzerine Başkan Dündar; "Bahsedilen yapılar hem özel mülk, hem de 25-30 yıllık binalar. Bunlarla ilgili mülk sahiplerinden bir talep gelmeden bizim bir şey yapmamız mümkün değil. Ancak, Kentsel Dönüşüm süreci içinde bu binalar zamanla mutlaka bir dönüşüme uğrayacaktır. 2015 yılı Osmangazi'de dönüşümün başladığı bir yıl olacak. Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi ile başlayacak bu dönüşüm, ardından Demirkapı, Kent Meydanı gibi diğer projelerimizle sürecek. Ancak Soğanlı, sadece Osmangazi'de değil, Bursa'da kentsel Dönüşüm fitilinin ateşlendiği proje olacak"diye cevap verdi.

Soğanlı ve Kent Meydanı gibi projelerin Bursa'ya vizyon katacak projeler olduğuna vurgu yapan Başkan Dündar, "Soğanlı projesinin başlamasının ardından, Bursa'nın 5 yıl sonrasına baktığınız zaman, sıkıntılı olan diğer bölgelerde de dönüşümün kendiliğinden başladığını görebilirsiniz. Soğanlı Kentsel dönüşüm projesi, bu yönüyle baktığınız zaman en akılcı, en kapsamlı ve uygulanabilir proje. Soğanlıyla birlikte Osmangazi Belediyesi ile bugünkü Kent Meydanı AVM arasındaki bölgeye de çok güzel bir tasarım planlıyoruz. Bursa'nın gerçek meydanına kavuşacağı projemizle, yolu yeraltına alarak, bu bölgeyi S.Garaj Mahallesi ile bütünleştireceğiz. Osmangazi'de, toplamda dönüşecek 10-13 bölge var. Etap etap bu bölgelerde projeler hayata geçtikçe, sorunlu olan yerlerde dönüşüm kendiliğinden başlayacak" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

ali savamobilWeb@haberler.com:

İnşallah en kısa zananda başlarsınız

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title