Haberler

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'ne Bakan Desteği

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin tüm detaylarıyla inceleyen Bakan Güllüce, "Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, sadece Bursa’nın değil Türkiye’nin geleceği açısında çok önemsediğimiz bir proje" dedi.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinin tüm detaylarıyla inceleyen Bakan Güllüce, "Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, sadece Bursa'nın değil Türkiye'nin geleceği açısında çok önemsediğimiz bir proje" dedi.

Osmangazi Belediyesi Meclis Salonu gerçekleştirilen sunuma Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekilleri Bedrettin Yıldırım, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Osmangazi Kaymakamı Necdet Türker, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafa Kemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Cihat Çini katıldı.

Osmangazi Belediyesi'nin kentsel dönüşüm konusunda yapmış olduğu çalışmaları anlatarak sunuma başlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "2009 yılında göreve geldiğimde klasik belediyecilik hizmetlerinin dışında, her zaman Bursa'ya vizyon katacak yatırımlar yapma düşüncesinde oldum. Bu hedef doğrultusunda 2011 yılında belediyemizde 'Şehircilik Akademisi' adını verdiğimiz bir düşünce gurubu oluşturduk. Kurmuş olduğumuz ekip ile yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Osmangazi'nin kentsel dönüşüm master planının çıkartılması konusunda fikir birliğine vardık. 2012 yılında da Osmangazi'nin master planını çıkarttık" dedi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDAKİ OLUMSUZ DÜŞÜNCELERİ YIKTIK"

Yapmış oldukları master plan çalışmasında elde edindikleri bilgileri kent dinamikleri ile paylaştıklarını belirten Başkan Dündar, "Bu bilgi paylaşımı neticesinde Osmangazi'yi plansız yapılaşmanın olduğu, planlı yapılaşmış ancak dönüşüme ihtiyaç duyan, sanayi ile konut alanlarının iç içe girdiği, sit alanları ve tarihi bölgeler olmak üzere dört bölgeye ayırdık. Bu bölgelere kentsel yenileme, kentsel iyileştirme, eski haline getirme ve kentsel yeniden oluşum başlıkları altında yeni müdahale biçimleri geliştirdik. Ayrıca yürütmüş olduğumuz bu kentsel dönüşüm çalışmalarımızla birlikte, insanların kentsel dönüşüm konusunda zihinlerdeki olumsuz ve yanlış düşünceleri de değiştirdik" diye konuştu.

"10 FARKLI KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANI BELİRLEDİK"

Kentsel dönüşüm konusunda yürüttükleri çalışmalar sonucunda Osmangazi'de 10 farklı noktayı kentsel dönüşüm alanı olarak belirlediklerini kaydeden Başkan Dündar, şunları söyledi:

"Yeni Yalova Yolu, Küçükbalıklı, Hisar Bölgesi, Çarşamba Bölgesi, Zafer, Atıcılar, Kent Meydanı, Santral Garaj, Demirkapı ve Soğanlı bölgeleri bizim kentsel dönüşüm yapmayı planladığımız bölgeler. Bu bölgeler arasında öncülüğü Soğanlı bölgesine verdik. Sadece Bursa için değil Türkiye'ye örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleştirmek için çıktığımız bu yolda, Soğanlı bölgesinde bakanlığımızın ve belediyemizin harcamaları ile 140 milyonluk kamulaştırma yaptık. Şuanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Osmangazi Belediyesi 42 hektarlık alanda 36 hektarın mülkiyetine sahip durumda. Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projemiz için bakanlıkta son çalışmalar yapılıyor. Bakanlık tarafından planlar onaylanır onaylanmaz hiç vakit kaybetmeden ilk kazmayı vurarak Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesini başlatacağız."

"BURSA'YA BÜYÜK BİR DEĞER KATACAK"

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın sunumunun ardından bir konuşma yapan ve Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni değerlendiren Bakan Güllüce, "Kentsel dönüşüm hiç kolay bir iş değil. Yüksek bir bilgi birikimi gerektiriyor. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar, sunumunda da anlattığı gibi uzun zamandır kentsel dönüşüm konusunda çalışmalar yürütüyor. Elde edindiği bilgi birikimi ve tecrübe ile de çok güzel bir kentsel dönüşüm projesi hazırlamış. Kendisini tebrik ediyorum. Soğanlı Kentsel Dönüşümü Bursa'ya büyük bir değer katacak. İnşallah en kısa sürede temelini atarak projeyi hayata geçiririz" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Dündar, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'ye ipek üzerine baskı yapılmış olan bir Koza Han tablosu hediye etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İdris Güllüce Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title