Haberler

Soğanlı Bitkilerin Envanteri Çıkartılıyor

Orman Genel Müdürlüğü, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Soğanlı Bitkilerin Envanter Yöntemlerinin İncelenmesi" konulu 2 günlük eğitim semineri Adana’da yapıldı.

Orman Genel Müdürlüğü, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Soğanlı Bitkilerin Envanter Yöntemlerinin İncelenmesi" konulu 2 günlük eğitim semineri Adana'da yapıldı.

Seminer birinci gün, Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer başkanlığında Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Türk, Daire Başkanlığının Envanter ve Planlama Şube Müdürü İsa Sertkaya, Şube Mühendisi Abdullah Kolcu, Adana, Kahramanmaraş ve Mersin Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Şube Müdürleri Zekeriya Beydilli, Mustafa Cesur, Gökhan Şener ve Başmühendisler Şaban Güneri, İlhan Köse ve Yunus Agkuş'un katılımıyla başladı.

Eğitim seminerine Mersin Alata Araştırma Enstitüsü'nde görevli soğanlı bitkiler uzmanı Murat Hocagil'de katıldı.

Bölge müdürlüklerindeki odun dışı orman ürünlerinin envanter ve planlama çalışmalarının değerlendirilmesiyle başlayan seminerde konuşan Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman, Adana'daki odun dışı ürünlerin alanı ve serveti hakkında rakamsal bilgiler verdi. 2013 yılında ürün gelirinin 3 milyon lirayı geçtiğini belirten Acer, 2013 yılını defne ve fıstıkçamı yılı, 2014 yılını ise incir ve dut yılı ilan ederek satış gelirlerini billboardlarla halka tanıttıklarını ve çok ilgi gördüğünü vurguladı.

Daha sonra bir sunum yaparak Adana'da yapılan odun dışı ürün faaliyetleri hakkında bilgiler veren Başmühendis Şaban Güneri, "22 adet odun dışı ürün ve hizmetler yönetim planı ile 45 adet hasat planı yaptık, 2014 yılı programlarına başladık, fazlasıyla gerçekleştirerek ekonomiye kazandıracağız" dedi.

Daire Başkanlığı, Envanter ve Planlama Şube Müdürü İsa Sertkaya ise, 2013 yılının envanter ve planlama çalışmaları açısından başarılı bir yıl olduğunu, başmühendisliklerin çok iyi çalışarak 2013 yılı hedeflerini gerçekleştirdiklerini, bölge müdürlüklerini ziyaret ederek çalışmalara yerinde katıldıklarını söyledi.

Seminerin ikinci gününde, Karaisalı İşletme Müdürlüğünün Damlama ve Tokuşur mevkilerinde soğanlı bitkilerden Sarıkokulu Karçiçeği'nde örnekleme alanlar alınarak envanter tekniği değerlendirildi. İşletme Müdürü Metin Ural ve şeflerin de katıldığı arazi çalışmalarında başmühendislikçe tespiti yapılan yoğurt çiçeği, kardelen, süsenler, salepler ve sklamenler envanter teknikleri açısından incelendi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman Genel Müdürlüğü Abdurrahman Acer Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title