Haberler

Sofuoğlu: "Atatürk Bahane Kemalizm Üzerinden İmtiyaz Şahane"

Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu sendikalarının Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum’un 26 Mart tarihinde Burdur Şubesinin İl Divan Kurulu’ndaki konuşmasının bir bölümü üzerinden başlatılan algı operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu sendikalarının Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum'un 26 Mart tarihinde Burdur Şubesinin İl Divan Kurulu'ndaki konuşmasının bir bölümü üzerinden başlatılan algı operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sofuoğlu, "Eğitim-müfredat-Kemalist ideoloji üçlemesini içeren bir cümle, Mustafa Kemal'in şahsıyla alakalı değil, onun üzerinden geçinmeyi huy edinmiş, onu kullanarak eğitim sistemini tesviye aracına çevirmiş ve müfredat üzerinden vesayeti sürdürme kurnazlığına alışmış olanlara dönüktür." dedi.

Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı ve Memur Sen İl Temsilcisi Mehmet Emin Sofuoğlu yönetim kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında sendikalarına yönelik başlatılan algı operasyonlarına tepki göstererek haklı mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

Sofuoğlu, "Habere, daha doğru bir ifadeyle, kimisi için iftiraya, kimisi için birikmiş hasede konu edilen konuşmanın ilgili bölümünde, hatta bütününde Atatürk ismi bir kez dahi yer almazken, toplumun dikkatini çekmek ve sendikamıza yönelik kamuoyu tepkisi oluşturmak için Kemalist ideoloji kavramını müflis tüccar aklıyla tevil ederek Atatürk'e eşitleyenlerin, konuyu sosyal medyada bu minvalde anlatan ve aktaranların ahlaklarını yansıtan cümleleri, eğitim noktasındaki reform ve müfredat kapsamındaki değişim teklifimizin doğruluğunu bir kez daha net bir şekilde ortaya koymuştur." diye konuştu.

Bahsedilen konunun Mustafa Kemal'in şahsıyla hiçbir alakası olmamasına rağmen bu şekilde lanse edilmeye çalışılmasına tepki gösteren Sofuoğlu, "Eğitim sistemine ve müfredatın içeriğine dair bilgi düzeyi kapsamlı olanlar bir tarafa, bu konuda bilgi sahibi olmayan herhangi bir kişi dahi, eğitim-müfredat-Kemalist ideoloji üçlemesini içeren bir cümlenin, Mustafa Kemal'in şahsıyla alakalı değil, onun üzerinden geçinmeyi huy edinmiş, onu kullanarak eğitim sistemini tesviye aracına çevirmiş ve müfredat üzerinden vesayeti sürdürme kurnazlığına alışmış olanlara dönük olduğunu anlar. Kurumsal düzlemde Mustafa Kemal Atatürk üzerinden ülkeyi sömürmeye alışmış olanların, bireysel olarak bu ideoloji üzerinden bedavaya elde ettiği imtiyazı kaybetmiş olanların ve taşeronlarının Atatürk'ün ve ilkelerinin değil, kendi kaybettikleri dünyalıklarının mücadelesini verdiklerini biliyoruz." dedi.

Sofuoğlu açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu hezeyanın sahiplerini üzecek, gerecek, yalan, iftira ve algı operasyonlarına tevessül ettirecek heyecanı üretmek, değişimleri yönetmek, ülkemizi ve milletimizi Yeniden Büyük ve Güçlü Türkiye hedefi noktasında hızla sonuca ulaşmayı getirecek medeniyet değerlerini içselleştirmiş müfredatı inşa etmek ve Kemalist ideolojiye dayalı müfredatı ilga etmek, Eğitim-Bir-Sen'in kuruluş amaçlarının, milletimizin de vesayetten kurtuluş ve medeniyetle yükseliş kulvarlarının öncülleri arasında yer almaktadır, yer alamaya da devam edecektir. Saatleri ileri aldığımız şu günlerde, yıllar öncesinde kalanların varlığını unutmadan; Atatürk sonrası tek parti zihniyetinin tahakküm ürünü Kemalizm ideolojisini Atatürk'ü koruma kalkanı yaparak eğitimi endoktrinasyon aracı yapanlara müsaade etmeyeceğiz. Alkış beklemediklerimizin kış kışlarına da gelmeden, Kemalizm'in, Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası olmadığını, bunu gizlemek için Eğitim-Bir-Sen'i can simidi yapmaya çalışanlara fırsat vermeden tüm tarihi tecrübemizi içine alan atası ve ecdadıyla barışık yeni bir nesil için mücadelemizi sürdüreceğimizi bir kez daha yineliyoruz." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eğitim Bir Sen Atilla Olçum Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title