Haberler

    Sofralarımıza Klonlanmış Hayvan Eti Geliyor Mu?

    U talk'un bu bölümünde, klonlanmış hayvan gıdalarıyla ilgili soruyu, Avrupa Tüketici Örgütü'nden Camille Perrin yanıtladı.

    U talk'un bu bölümünde, klonlanmış hayvan gıdalarıyla ilgili soruyu, Avrupa Tüketici Örgütü'nden Camille Perrin yanıtladı.

    Lyon'dan Emma soruyor:

    "Avrupa'da sofralarımıza klonlanmış hayvan eti ve sütü geliyor mu?"

    Avrupa Tüketici Örgütü'nde Uzman Camille Perrin:

    "Prensip olarak klonlanmış hayvanların gıda olarak kullanılması amaçlanmıyor. Bunlar üremede kullanılan genetik potansiyeli yüksek hayvanlar. Bir hayvan yetiştiricisi de 15 bin Euro değerindeki hayvanı mezbahaneye yollamaz. Belki hayvan öldüğünde olabilir. Ancak yine de klonlama işleminin gerçekleştiği Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Arjantin gibi ülkelerde şirketler, bir klonun besin zincirine katılmasını önlemek için gerekeni yapıyor.

    Aslında gıda amaçlı klonlama Avrupa Birliği'nde uygulanan bir pratik değil. Klonlanmış bir gıdanın pazarda yer alması muhtemelen izne tabidir. Ayrıca hiçbir şirket bugüne kadar bu ürünleri marketlerde satma talebinde bulunmadı.

    Lakin klonlardan sperma ve embriyo gibi üreme mad

    Yazar:

    Etiketler: Gönderildi: 03 Temmuz 2015

    İzlenme oranı: 0.0

    Oylar: 0

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Lyon Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title