Haberler

"Şoför Wang'in Altıncı Hayatı"

Güncelleme:

Matbuat Yayın Grubu, İngiliz yazar Susan Barker'ın Türkçedeki ilk kitabını sunar:

Genç yazar Susan Barker'ın üçüncü kitabı olan Şoför Wang'in Altıncı Hayatı, New York Times'tan Independent'a, Guardian'dan Publishers Weekly'ye kadar önemli yayın organlarında övgüyle karşılandı. Kitap, yazarın Türk okuyucular için kaleme aldığı notla birlikte Matbuat Yayın Grubu etiketiyle yayınlandı.

Taksi şoförü Wang'in, M.S. 632'de Tang Hanedanlığı'ndan 1213'teki Moğol istilasında tutsak edilen kölelere, 1542'de Çin imparatoruna suikast planı yapan saray cariyelerinden 1836'da Afyon Savaşı öncesine ve 1966'da Kültür Devrimi'nin Kızıl Muhafızları'ndan günümüz Pekin'ine uzanan uzun yolculuğunun hikayesini anlatan kitap, hayal gücü ve tarihin kesiştiği ince bir hatta 422 sayfa boyunca hiç sendelemeden ve bir an nefes almadan yürümeyi beceriyor.

Susan Barker'ın altı yılda iğneyle kuyu kazarak yazdığı ve Zeynel Can Gündoğdu'nun zarif çevirisiyle neredeyse Türkçe konuşan Şoför Wang'in Altıncı Hayatı hepimize şu basit gerçeği bir kez daha hatırlatıyor: Hayat kısa, ama geniş.

1978 doğumlu Susan Barker, kimya öğrenimini yarıda bırakıp Leeds Üniversitesi'nde felsefe ve Manchester Üniversitesi'nde yaratıcı yazarlık okudu. Kitabın altı yıllık yazım sürecinde Çin'de yaşayan ve Çince öğrenen yazar, geniş bir tarihsel perspektife yayılan hikayenin detaylarına özel bir dikkat göstermekle kalmıyor, bu detayları da capcanlı bir üslupla okura geçirebiliyor.

Matbuat Yayın Grubu editörü Deniz Şimşek, kitapla ilgili şunları söyledi: "Şoför Wang'in Altıncı Hayatı, birkaç şeyi aynı anda başarabilen kitaplardan: Okuru, bir yanıyla taksi Şoförü Wang'in izinden Çin tarihinde uzun fakat heyecanlı bir yolculuğa çıkarırken, öte yandan da insan ruhunun anlaşılması kolay olmayan keskin tarafları üzerine düşünmeye davet ediyor. Önümüzdeki yıllarda ismini daha sık duyacağımıza emin olduğumuz Susan Barker'ı Türk okurlarla buluşturmaktan memnunuz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Pekin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title