Haberler

Şoför Olduğu İçin Kimse Oğlunu Vermedi

Güncelleme:

Eskişehir'de hatlı otobüslerde 15 senedir şoförlük yapan, bölgenin ilk kadın otobüs şoförü Melek İlhan, "Şoför olduğum için kimse bana oğlunu vermedi" dedi.

15 yıldır mesleğini severek yapan, Eskişehir'in ilk kadın otobüs şoförü Melek İlhan, "Eskiden şoförlere bayan vermiyorlarmış, bana da şimdi kimse oğlunu vermedi" diye konuştu.

Eskişehir'de hatlı otobüslerde 15 senedir şoförlük yapan Melek İlhan, şimdilerde Tepebaşı Belediyesi tarafından başlatılan örnek bir projede direksiyon sallıyor. Pazar kurulmayan mahallelere yüzde 100 elektrikli otobüsü ile giden İlhan, alışveriş yapmak isteyen vatandaşları pazara, pazar alışverişlerini tamamlayanları ise evlerine bırakıyor. Kırmızı ışıkları da boş geçmeyen bayan şoför, makyajını tazeleyerek yoluna devam ediyor.


YOLCULAR ÇOK MEMNUN

Eskişehir'de vatandaşların kendisine artık alıştığını dile getiren Melek İlhan'dan yolcular ise bir hayli memnun. Pazar alışverişini tamamlayarak evine dönen Zeynep Yakar, bayanların birçok işi başararak daha da anlayışlı davrandıklarını söyledi.


"TRAFİKTE KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA RAHAT"

Melek İlhan'ı 2000 yılından bu yana tanıdığını söyleyen yolcu Belgin Geren, "Bayan şoförlerden memnunuz. Zaten Melek hanım 2000 yılından beri Eskişehir içerisinde bütün otobüslerde çalıştı. O zamandan beri tanıyoruz. Buraya geçmesi iyi oldu. Şimdi daha çok görüyoruz. Bu belediyenin bize yaptığı bir faydadır. Erkeklere göre bayanlar da trafik konusunda daha rahatlar. Binen yolcular da şoförün bayan olmasından dolayı daha iyi davranıyorlar" dedi.


"BAŞLARDA ÇOK OLUMSUZ TEPKİ ALDIM"

Şoförlüğe ilk başladığı yıllarda birçok olumsuz tepki aldığını vurgulayan Melek İlhan, aradan geçen 15 yılın ardından insanların kendisine alıştığını ifade etti. İlhan, "Eskişehir bana çok güzel alıştı. Yaklaşık 15 yıldır şoförlük yaptığım için insanlar beni tanıdı artık. İlk başlarda özellikle erkek şoförler 'Bayan yapamaz, kullanamaz, 3 ayda kaçar' derdi. Fakat ilk kışı geçirdikten sonra anladılar ki bayanlar her işi başarır" dedi.


"AMCA DİYENLER OLDU"

Artık kimisi beni kardeşi, kimisi de kızı gibi görmeye başladı. Yolcularımız da çok memnun. Zaten insan olarak biz güler yüzlü olmayı biliyorsak bence herkes birbirine alışır. Öyle değil mi? Sadece güler yüz. Onun dışında hiçbir şey beklemiyor kimse kimseden. "Bana hatlı otobüslerde çalışırken 'amca' diyenler oluyordu. Sonra bir bakıyorlardı, 'Aaa bu kadınmış, bayanmış' diyorlardı. Çünkü hep amcaya ve abiye alışılmış. İlk başlarda çok yadırgadılar. Bayanlardan da tepki aldım. Kimisi 'Evinde otur', kimisi 'Kocalarımız sizin gibilerin yüzünden iş bulamıyor' dedi. Kimi insanlar 'Açık insanlar toplumu bozuyor' dedi. Yani kapalı istediler ama zamanla hepsi alıştı" şeklinde konuştu.

"ESKİDEN ŞOFÖRLERE KIZ VERMİYORLARMIŞ, BANA DA ŞİMDİ KİMSE OĞLUNU VERMEDİ"

Eskişehir'in ilk bayan otobüs şoförü olan İlhan, neden evlenemediğini de anlattı. Şoför olduğu için kimsenin oğlunu vermeye yanaşmadığını söyleyen İlhan, "Bekarım, hiç evlenmedim. Otobüs kullandığım için kimse bana oğlunu vermedi. Eskiden şoförlere bayan vermiyorlarmış, bana da şimdi kimse oğlunu vermedi. Yine de çok memnunum. Nasipse olur, olmazsa önemli değil" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Tepebaşı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (36)

KUAFÖR MELEHAT:

kürde kurmançiye benziyor.

15
26
yanıtYanıtla
...:

ne varki bunda almanyada kadinlar birak otobusu tir bile kullaniyorlar . .

16
4
yanıtYanıtla
savaş:

orda kaçkışile yatın belı deyıl

0
19
yanıtYanıtla
soförün halinden soför anlar:

hoooop savasmisin nesin sen bi ciksan iyi olacak ahlaki terbiyem müsayit degil yoksa cok pis küfrederdim sana git baska yerde derdine derman ara senin ya bi derdin var yada ahlaksizin tekisin biz namusumuz serefimizle calisairiz senin icin fesad herkesi kendin gibimi sandin sen bi kadina iftira atmak adiliktir terbiyesiz herif kim nasil yetistirmis sizi böyle yav ahlak yoksunlari

yanıt13
yanıt0
takılma abla:

Ablam sen takılma millete. . Bizim insanımız suriyelilere laf atar, işsizlik var der ama alnının teriyle çalışan sayısı çok azdır. Lüksiyete çok düşkünüz fakat bu keyfe düşkünlükten bir çoğumuz sürünürüz.

13
1
yanıtYanıtla
AYLA:

TEBRİK EDİYORUM. HEMCİNSİMİZ ADINA BRAVOOOOO::)) ALLAH HAYIRLI EMEKLILIKLER NASİP ETSİN::))

13
0
yanıtYanıtla
Nurettin GÜN:

Melek ilhan hanım senin çilen dolmamış çilen doldugu zaman Allah karşına öyle birisini çıkaracakki sende inanamıyacaksın bende kamyon şoförüyüm zamanında eskişehir şeker fabrikasına pancar çektim annem kimin kızına gittiyse kızlarda demiş şoför parçasınamı kaldık demişler çilem doldu Allah karşıma öyle birisini çıkardıki istemiyen kızlar bile kıskandı sabrın sonu selamettir.

13
0
yanıtYanıtla
zaza:

VAY BE! GEL ALAYIM LA SENİ. . . ;)

6
6
yanıtYanıtla
Tuğ.:

''Şoför Olduğu İçin Kimse Oğlunu Vermedi'' bu nasıl bir başlık

10
2
yanıtYanıtla
CHP:

SEN ONLARA ALDIRMA KIZIM . . . ONLAR OĞULLARINI EVDE OTURUP BİR TARAFLARINI BÜYÜTEN HANIMLARA VERSİN

9
2
yanıtYanıtla
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title