Haberler

Şoför Esnafı İsyanda

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde faaliyet gösteren Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aşkın Gündoğdu dernek binasında yaptığı açıklamada dernek olarak zor şartlar altında çalıştıklarını ve iş yerlerinin yaptıkları zamların giderlerini bile karşılayamadığını belirtti.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde faaliyet gösteren Servis Araç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aşkın Gündoğdu dernek binasında yaptığı açıklamada dernek olarak zor şartlar altında çalıştıklarını ve iş yerlerinin yaptıkları zamların giderlerini bile karşılayamadığını belirtti.

Servis işlerini yaptıkları iş yerlerinin kendilerinden araçların modellerini yükseltmelerini istediklerini söyleyen Aşkın Gündoğdu, yapılan zamların yetersiz olduğunu ifade etti. 2000 serisi 'S' plakalı araçların personel taşımacılığı yapma hakkına sahip olduklarını belirten Aşkın Gündoğdu, "Çevre illerden ilçemize personel taşımacılığı yapmaya gelen firmaların iş almadan önce Tekirdağ ve ilçelerinde Şoför Odalarından taşımacılık hakkında bilgi almaları gerekmektedir. İlimiz ve ilçelerinde 2003 yılından itibaren Trafik İl Komisyonu kararıyla personel taşımacılığı için S plaka, öğrenci taşımacılığı için de J plaka tahsis edilmiştir. Çorlu ilçemizde 1000 serisi, Çerkezköy ilçemizde 2000 serisi S plakalı araç sahipleri personel taşımacılığı yapma hakkına sahiptir" dedi.

"ESNAFIMIZ MAĞDUR OLUYOR"

Çerkezköy'de çalışan firmaların ticaretine ve haklarına saygı duyduklarını belirten Gündoğdu, "Firmaların da S plakalı araç sahiplerinin haklarına saygı duymalarını bekliyoruz. Çerkezköy'de mevcut S plaka çalışanının yüzde 80'i şahıslar olarak hizmet veriyor. Yüzde 20'sine ise firmalar hizmet vermektedir. İşveren firmalar, şahıs olarak hizmet veren personel taşıyıcılarını tercih etmeyerek esnafımızın tamamen iş hakkını elinden alan şirketleri tercih ediyorlar. Bu durumu fırsat bilen firmalar kendi aralarında rekabet yaparak fiyatları aşağı çekiyorlar ve bu durum esnafımızı çok mağdur etmektedir" diye konuştu.

Mağduriyetleri karşısında vergi borçlarını ve araç bakımlarını bile yaptıramaz duruma geldiklerini belirten Aşkın Gündoğdu, "Yetkililere sesleniyoruz. Bizi bu durumdan kurtarın. Bütün esnafımız zarar görmekte olup vergi borçlarını ödeyemez, araçlarının bakımını yaptıramaz hale geldi. Bu durum böyle giderse esnafımız zorunlu olarak tamamen kontak kapatacaktır. Biz dernek olarak personel taşımacılığı yapan şirketlere de sesleniyoruz. Bizim tek isteğimiz var. Kilometre üzerinden rayiç bedelleri altında teklif verilmesin ve esnafımızın hakları korunsun. Taşımacılık yapan şirketler yanlarında çalıştırdıkları araçlara verdikleri iki liralık zamla insanlar simit alamıyor. Bir de bizlerden modelli araçlar istiyorlar. Bizler firmaların vermiş olduğu zamlarla vergi borçlarımızı ödeyemez. Araçlarımızın bakımını yaptıramaz durumdayken araçlarımızın modelini nasıl yükseltelim" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çerkezköy Tekirdağ Gündoğdu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title