Haberler

Sodes Meyvelerini Vermeye Başladı

Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen SODES kapsamında Erzurum Valiliği Koordinasyonunda Şenkaya Kaymakamlığı tarafından yürütülen “Gençleşen, Güzelleşen, Sosyalleşen Şenkaya” adlı projenin tanıtım toplantısı Erzurum Vali Yardımcısı Fatih Gül, ilçe Kaymakamı Ahmet Özkan ve kurum amirlerinin katılımı ile yapıldı.

Kalkınma Bakanlığı tarafından desteklenen SODES kapsamında Erzurum Valiliği Koordinasyonunda Şenkaya Kaymakamlığı tarafından yürütülen "Gençleşen, Güzelleşen, Sosyalleşen Şenkaya" adlı projenin tanıtım toplantısı Erzurum Vali Yardımcısı Fatih Gül, ilçe Kaymakamı Ahmet Özkan ve kurum amirlerinin katılımı ile yapıldı.

12 ay SODES desteği ile yürütülecek proje kapsamında; ilçe gençlerine yönelik aynı anda 50 gencin vakit geçirebileceği müzik odası, kütüphane ve kitap okuma salonunun bulunduğu Gençlik Merkezi ile tek oturumda yaklaşık 250-300 kişi sinema izlemenin keyfini çıkaracağı sinema salonu oluşturuldu.

Proje ile gençlerin, kadınların, çocukların ve tüm ilçe halkının sosyal ve kültürel hayatını canlandırması, ilçenin kalkınabilmesine katkı sağlayacak bir yaşam alanı oluşturulması amaçlanıyor.

Proje ile ilçede bir gençlik merkezi oluşturularak ilçe halkının ortak bir payda altında buluşmasının sağlanacağı belirtilirken, Ayrıca proje faaliyetleri kapsamında oluşturulan sinema salonu hem ilçe halkına hem de yakın ilçelere hizmet sağlayacak. Sinema salonunun çok amaçlı olarak dizayn edilmesiyle konferans, tiyatro ve seminer salonu olarak da kullanımının sağlanması planlanıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Vali Yardımcısı Fatih Gül, SODES kapsamında hayat bulan projenin ilçe halkına hayırlı olmasını dileyerek, SODES olarak bu türlü sosyal projelerin devamı için her türlü katkı sağlayacaklarını, yardım ve desteği esirgemeyeceklerini belirtti. Başta ilçe Kaymakamı Ahmet Özkan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Gül Sinema Salonu ve Gençlik Merkezini gezdi.

Projenin tanıtım toplantısının ardından öğrencilerin el emeği ile hazırlanan serginin açılışı gerçekleştirildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Valiliği Ahmet Özkan Fatih Gül Şenkaya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title