Haberler

Sodem Heyeti, Open Days Etkinliklerine Katıldı

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) heyeti, 12-15 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenen, 7 bin yerel siyasetçi ve yöneticiyi bir araya getiren Open Days 13. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliklerine katıldı.

Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) heyeti, 12-15 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenen, 7 bin yerel siyasetçi ve yöneticiyi bir araya getiren Open Days 13. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliklerine katıldı.

SODEM Yönetim Kurulu Başkanı Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve yönetim kurulu üyeleri Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile SODEM üyeleri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Jale Nur Süllü, Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Coşkun Tanış, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş ve SODEM Onursal Başkanı Av. Selami Öztürk; AB Komisyonu ve Bölgeler Komitesi tarafından 12 - 15 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenen, 7 bin yerel siyasetçi ve yöneticiyi bir araya getiren Open Days 13. Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliklerine katıldı ve AB kurumlarındaki yetkililer ile üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi. SODEM Genel Sekreteri Onur Eryüce ve SODEM Avukatı Canan Karaosmanoğlu'nun eşlik ettiği çalışmalarda, SODEM heyeti en üst düzey AB yetkilileri ile görüşmüş ve mesajlarını iletti.

PİRİŞTİNA PANELDE KONUŞTU

SODEM ve Avrupa Parlamentosu Türkiye Dostları Grubu işbirliği ile Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenen "Aday ülkelerde genç işsizliği: Ortak sorunlar, ortak çözümler" konulu panelde Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, genç işsizliği sorununu çözmek konusunda sosyal demokrat belediyelerin yaklaşımını ve çözüm önerilerini içeren birer sunum yaptı. Açılış konuşmasını Avrupa Parlamenteri Mercedes Bresso'nun yaptığı panelde, Avrupa Komisyonu, İstihdam ve Sosyal İşler Genel Müdürlüğü'nden Christiane Westphal de katilim öncesi mali yardim aracı hakkında bilgi verdi.

AÇILIŞ KONUŞMASINI SOYER YAPTI

Open Days kapsamında Avrupa Parlamentosu'nda; Türkiye Dostları Gurubu, Friedrich Ebert Vakfı ve SODEM işbirliğiyle "Yerel Yönetimlerin üstlendikleri rol: Potansiyel durum ve mevcut durum" konulu bir panel gerçekleştirildi. Açılış konuşmaları SODEM Başkanı ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Friedrich Ebert Vakfı Brüksel Direktör Yardımcısı Johanna Lutz tarafından yapıldı. Moderatörlüğü Friedrich-Ebert Vakfı Türkiye Temsilciliği Direktörü Felix Schmit tarafından yapılan panelde, Avrupa Birliği Parlamentosu Milletvekili İsmail Ertuğ, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, AB Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Genel Müdürlüğü Türkiye Dairesi Başkanı Myriam Ferran, Rhone-Alp Bölgesi Başkan Vekili-Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Üyesi Bernard Soulage konuşmacı olarak yer aldı. Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Gianni Pittella, panelde Türkiye'nin adaylığına verdiği desteği ifade eden bir konuşma gerçekleştirdi.

SODEM, AB'Lİ PAYDAŞLAR İLE GÖRÜŞ ALIŞVERİŞLERİNDE BULUNDU

Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde yerel yönetimlerin rolü, mülteci meselesi, Türkiye'de terör olayları ve SODEM çalışmaları ile yapılacak ortak çalışmalar üzerinde görüş alışverişinde bulunulan panelin sonrasında, parlamento binasında SODEM resepsiyonu düzenlendi. Etkinlik sırasında; Avrupa Sosyalist Partisi (PES) Başkanı Sergei Stanishev, Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye ile ilişkiler Çalışma Grubu Başkanı Jean Luc Vanraes, Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürlüğü - Türkiye Masası Direktör Yardımcısı Patrick Paquet, CHP Belçika Birliği Başkanı Zuhal Kayhan, CHP AB Temsilcisi Kader Sevinç ve T.C. AB nezdindeki Daimi Temsilci Büyükelçi Selim Yenel ile toplantılar gerçekleştiren SODEM heyeti, AB'li paydaşlar ile görüş alışverişlerinde bulundu.

KONFERANSLAR DÜZENLENDİ

Open Days Avrupa Bölgeler ve Şehirler Haftası etkinliği boyunca bir araya gelen işbirliği ortaklıklarına katılım sağlandı, çeşitli temalarda çalışmalar yapıldı, konferanslar düzenlendi. Etkinlik kapsamında "Çevre Dostu Yeşil Ulaşım" teması çerçevesinde bir araya gelen yerel idareler ortaklığına Eskişehir Büyükşehir Belediyesi katıldı. Başkan yardımcısı Jale Nur Süllü Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin örnek çalışmalarını sundu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, "Demografik değişim için yerel işbirliği", Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar "Kentsel ekonominin gelişmesi", Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer "Bütünleşik bölgesel yatırımlar" konularını ele alan yerel yönetimler ortaklıklarında yer aldı ve konferanslarda kendi tecrübelerini, örnek çalışmalarını, belediye hizmetlerini paylaştı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Seferihisar Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title