Haberler

Socar, Petkim'de Hisse Sattı

SOCAR Petkim’de yüzde 1.67 oranında hisse sattığını duyurdu.

SOCAR Petkim'de yüzde 1.67 oranında hisse sattığını duyurdu.

Socar Turkey Enerji A.Ş. Ekim ayı içerisinde gerçekleştirmeyi planladığı Petkim Petrokimya'da sahip olduğu payların bir kısmının satışını gerçekleştirdiğini duyurdu. Şirketten Kamuyu aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "07.10.2016 tarihinde; Ana ortagı bulundugumuz PETKIM PETROKIMYA HOLDING A.S (PETKM) sirketinde sahip oldugumuz, borsada islem gören statüdeki hisselerimizden bir kısmının satıs islemini Ekim ayı içersinde gerçeklestirmeyi planladıgımızı, Sermaye Piyasası Kurulu'nun (II-15.1) sayılı "Özel Durumlar Tebligi" nin Madde: 11, Fıkra: 4 amir hükmü mucibince açıklamıstık.

10.10.2016 tarihinde PETKIM PETROKIMYA HOLDING A.S (PETKM) payları ile ilgili olarak beheri TL.4.57-sından 25 milyon adet satıs islemi BIST'te gerçeklestirilmistir. Bu islemle dogrudan ve dolaylı olmak üzere toplam hissedarlık oranımız %56,32 iken %54,65 olmustur. Baglı ortaklıgımız SOCAR Turkey Petrokimya A.S.'nin PETKM' de sahibi oldugu %51 oranındaki payında bir degisiklik söz konusu olmayıp, dogrudan sahip oldugumuz paylar %5,32'iken %3,65 olmustur". - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Petkim Socar Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title