Haberler

Çek Cumhuriyeti Başbakanı'ndan "İslamofobik" Açıklama

Güncelleme:

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Bohuslav Sobotka, "Dürüst olmak gerekirse biz güçlü bir Müslüman topluluğunun burda kurulmasını istemiyoruz" dedi.

Çek Cumhuriyeti Başbakanı Sobotka, ülkesinde bulunan Müslümanlarla ilgili skandal bir açıklama yaptı.

MÜSLÜMAN VARLIĞINI İSTEMİYORLAR

Sobotka, Pravo gazetesine yaptığı açıklamada, ülkedeki Müslüman varlığının çok güçlü olmadığını ve daha büyük bir Müslüman varlığı da istemediklerini söyledi.

MÜLTECİ KOTA SİSTEMİNE KARŞI

Vişegrad ülkeleri grubu Çek Cumhuriyeti, Polonya, Macaristan ve Slovakya olarak zorunlu mülteci kota sistemine karşı olduklarını yineleyen Sobotka, her ülkenin ne kadar mülteci kabul edeceğine kendisinin karar vermesi gerektiğini vurguladı.

"MÜSLÜMAN TOPLULUĞUNUN BURADA KURULMASINI İSTEMİYORUZ"

Ulusal hükümetlerin kendi vatandaşlarının güvenliğini garanti altına almak zorunda olduğunu vurgulayan Sobotka, "Biz, güçlü bir Müslüman topluluğuna sahip değiliz ve dürüst olmak gerekirse biz güçlü bir Müslüman topluluğun burda kurulmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

19 BİN MÜSLÜMAN, 2 CAMİ VAR

Yaklaşık 10,5 milyon nüfuslu ülkede, 19 binin üzerinde Müslüman yaşıyor. Halkın yüzde 80'nin Müslüman göçmenleri tehdit olarak gördüğü ülkede, Brno ve Prag olmak üzere iki tane cami bulunuyor.

Çek hükümeti, sığınmacı krizinin başladığı günlerde Müslüman sığınmacı yerine sadece Hristiyan sığınmacı kabul edeceklerini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Çek Cumhuriyeti Macaristan Slovakya Polonya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title