Haberler

Snowden, Pulitzer Ödülü Kazanan Gazeteleri Kutladı

Snowden: "Pulitzer Ödülü, bizi haklı çıkardı"

Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden, sızdırdığı belgeleri yayımlayan The Washington Post ve The Guardian gazetelerine verilen kamu hizmeti dalında Pulitzer Ödülü'nün eylemlerini "haklı çıktığını" söyledi.

Basın Özgürlüğü Vakfı aracılığıyla açıklama yapan Snowden, ABD hükümetinin gizli izleme faaliyetlerini ortaya koyan belgelere dayandırdıkları haberleriyle dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Pulitzer'i kazanan iki gazeteyi kutladı.

Snowden, "meslektaşlarına" ABD'de gazetecilik alanındaki en büyük ödülün verilmesini, "halkın yönetimde rol oynaması gerektiğine inan herkesi haklı çıkardığı" şeklinde değerlendirdi.

Sızdırdığı belgelerle ilgili haber yapan gazetecilerin tehdit edildiğine ve haber yapmamaları için baskı yapıldığına dikkati çeken Snowden, "Tüm bunlara karşın yaptıkları çabalar, daha iyi bir gelecek ve daha sorumlu bir demokrasi sağladı" ifadesini kullandı. - New York

Kaynak: AA / Güncel

The Guardian Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title