Haberler

SMS Geldi, Tüm Öğretmenler Cizre ve Silopi'yi Terk Ediyor

Güncelleme:

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerindeki öğretmenler, 'hizmet içi eğitime" alındıkları mesajı gelince, ilçeleri terk etmeye başladılar.

Şırnak'ın Cizre ile Silopi ilçelerinde öğretmenlere SMS ile 'hizmet içi eğitime' alındıkları mesajı gelince, çok sayıda öğretmen ilçeleri terk etmeye başladı. Cizre'de otogarda yoğunluk nedeniyle araç bulamayan öğretmenler, yanlarındaki bavullarla 5 kilometre yürüyerek İpek Yolu'na çıkıp bulabildikleri araçlara bindi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bugün öğle saatlerinde öğretmenlerin cep telefonlarına Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından SMS mesajları gönderildi. Mesajlarda, 'tüm öğretmen ve yöneticilerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 14 Aralık 2015 tarihinden itibaren hizmet içi eğitim seminerine alındığı' belirtilirken, "Öğretmenlerimiz seminerlerini memleketlerinde alabilir" ifadelerine yer verildi.

BANKALARIN ÖNÜNDE KUYRUKLAR

Cizre'de 104 okulda 431 bin 127 öğrenciye eğitim veren 1298 öğretmenden, aileleri başka il ve ilçelerde oturanlar ilçeyi terk etmeye başladı. Önce bankalar önünde para çekmek için uzun kuyruklar oluşturan öğretmenler, ardından yanlarına aldıkları bavullarla birlikte ilçeden ayrılmaya başladı. Özel araçları bulunan öğretmenler araçlarıyla, olmayanlar ise minibüslerle veya yaya olarak otogara akın etti. Otogarda yoğunluk nedeniyle büyük hareketlilik yaşanırken, ilçeden ayrılmak için otobüs bulamayan öğretmenler, yaya olarak 5 kilometre uzaklıkta bulunan uluslararası İpek Yolu'na çıktı. Öğretmenler burada otostop yaparak bulabildikleri araçlara bindi ve kentten ayrıldı. Araç bulamayan öğretmenler ise yağmur altında beklemek zorunda kaldı.

İLÇE HALKI TEDİRGİN

Cizre'de öğretmenlerin ayrılması ilçe halkı arasında da tedirginlik yarattı. İlçe sakinleri, Cizre'de sokağa çıkma yasağı uygulanacağı tahmininde bulunarak, fırın, market, manavlara akın etti ve alışveriş yaptı. Özellikle fırın ve marketlerin önünde uzun kuyruklar oluştu. Cizre'de polisin ilçe giriş ve çıkışlarını zırhlı araçlarla tutarak yoğun güvenlik önlemleri aldığı da görüldü.

İşte o ilçelerden kareler:

SİLOPİ'DE 3 GÜN İZİN

68 okulda 39 bin 128 öğrencinin bulunduğu ve 1701 öğretmenin görev yaptığı Silopi'de de İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sait Uysal tarafından öğretmenlere gönderilen mesajda, "Merkez okullarında görev yapan öğretmenler 14-15-16.12.2015 tarihlerinde hizmet içi eğitime alınacağından, belirtilen tarihlerde okullar tatil edilmiştir. İş-Kur personelleri belirtilen tarihlerde okullarda hazır tutulacaktır. Okullarda bulunmayan personellerin işlerine son verilecektir. Bilgilerinize rica ederim" denildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

İpek Yolu Şırnak Silopi Cizre Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (492)

grey:

devlet hizmet ederken pkk ya destek çıkarsan olacağı budur. geç bile kalındı. pkk size devlet kurduğunda oy verenler hangi hizmeti alacaklar acaba

144
896
yanıtYanıtla
ALİ:

NE O DEVLET YİNE ÇOCUK MU ÖLDÜRECEK. ALLAH HERŞEYİ HAKKIYLA BİLENDİR. HERŞEYE GÜCÜ YETEN DE ANCAK ODUR

yanıt9
yanıt49
fistanlı kekoşlar:

huhuuuu işte bu süper bir haber:)) TOP-lu temizlik var:))

302
25
yanıtYanıtla
amed 21:

ırkçı faşo

yanıt11
yanıt20
Polli:

Allah son üç ayda 80 sivili katleden dinsiz aile sevdayı görmemiş yetimhane cocugu özel harekatciların belasını versin amin

105
82
yanıtYanıtla
Bir dost:

Sivilmis yeyim yalanini pislik pkkli terorist ellerine saglik seni de gebertirler insallah tez zamanda

yanıt10
yanıt2
ŞIRNAKLI:

HDP LİLER MAHVETTİKLERİ DOĞUYA ARTIK ÖĞRETMEN BULUR

142
28
yanıtYanıtla
sırnak merkez:

hdp lilermi ? sırnaqın ismini kötüleme satılık

yanıt16
yanıt148
angaralı06:

artık yakmamak için bir sebep kalmamış. . . orasını

145
21
yanıtYanıtla
vanlı laz:

Pkklı kroları temizleme hazırlığı gazaniz mübarek olsun peygamber ocaği şanlı Türk askeri

135
28
yanıtYanıtla
Tüm 492 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title