Haberler

Smdk Genel Kurul Toplantısı

ÖSO Genelkurmay Başkanı Beşir: "Esed rejimine bağlı güçler, ramazan ayının başından bu yana Halep'e 273 varil bombası attı, bu da ortalama 150 ton patlayıcıya tekabül ediyor" "IŞİD, Irak'tan ele geçirdiği silahlarla geri dönerek Deyru'z Zor'u kontrolü altına aldı"

Esed rejimine bağlı güçlerin ramazan ayının başından bu yana Suriye'nin Halep kentine 273 varil bombası attığı belirtildi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'na (SMDK) yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, SMDK Genel Kurul Toplantısında konuşan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Genelkurmay Başkanı Abdulilah el-Beşir,  "Esed rejimi ramazan ayının başlamasından bu yana  Halep'e 273 varil bombası attı bu da ortalama 150 ton patlayıcıya tekabül ediyor. Bu bombardıman karşısında duracak hiçbir askeri güç yok" dedi.

Bazı cephelerde muhaliflerin geri çekilmeye başladığını hatırlatan Beşir, "Askeri Konsey savaş cephelerini güçlendirmek için komutanları Halep'te topladı" diye konuştu.

Beşir, Deyru'z Zor'un Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) eline geçmesinin sebebini ise IŞİD militanlarının "Irak'tan ele geçirdikleri silahlarla tam donanımlı biçimde geri dönmeleri ve buna karşılık ÖSO'nun silah ve maddi destekten yoksun olması" şeklinde açıkladı.

Beşir, toplantıda SMDK'dan en büyük desteği askeri alana tahsis etmeleri yönünde talepte bulundu.

SMDK'nın önceki gün başlayan ve 3 gün sürmesi beklenen genel kurul toplantısında, SMDK Hukuk Komitesi gözetiminde SMDK üyelerinin seçimi, Suriye'deki son gelişmeler, Suriye hükümeti başkanı Ahmed Salih Tuma'nın, Özgür Suriye Ordusu Yüksek Askeri Konseyi'ni feshetmesi ve Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Abdulilah el-Beşir'in yerine Tuğgeneral Adil İsmail'i ataması kararı ve SMDK içinde kadınların temsilinin arttırılması konularının ele alınması bekleniyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Suriye Irak Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title