Haberler

SMDK'dan İran'ın Suriye Değerlendirmesine Tepki

Güncelleme:

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Abdullahiyan'ın İsrail güvenliğine ilişkin açıklamalarını eleştirdi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Abdullahiyan'ın "İsrail güvenliğine" ilişkin açıklamalarını eleştirdi.

SMDK Başkan Yardımcısı Nura el-Emir, yaptığı yazılı açıklamada "İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Abdullahiyan'ın İsrail güvenliğine ilişkin açıklamaları, Beşşar Esed rejimi ile İran devletinin gerçek yüzünü ortaya çıkardı, İran ve Esed'in, İsrail işgali karşısında direnişe destek verdiği iddialarını çürüttü" ifadesine yer verdi.

İran merkezli Farda News Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Abdullahiyan bölgedeki gelişmelerin ele alındığı oturumda Suriye ile ilgili değerlendirmelerde bulunmuş, "IŞİD eliyle Beşşar Esed rejiminin düşmesi halinde İsrail'in güvenliğinin kalmayacağını" savunmuştu. - Suriye

Kaynak: AA / Güncel

Beşşar Esed Suriye İsrail İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title