Haberler

Slow Food Köyü İzmirli Sanatçıları Ağırlayacak

İzmirli sanatçılar, Türkiye'nin ilk ve tek Slow Food Köyü Germiyan'da Sanat ve Gastronomi Şöleni'nde buluşarak katılımcılara keyifli dakikalar yaşatacak.

Germiyan Köyü Sanat ve Gastronomi Şöleni adı verilen buluşma, 30 Ekim 2016 Pazar günü, saat 10.30'da Germiyan Köy Kahvesi'nde gerçekleştirilecek. İzmir'in edebiyat ve sanat dünyasından çok sayıda sanatçının katılmasının beklendiği buluşmaya, Çeşmeli sanatseverler de davet edildi. Germiyan Köyü Sanat ve Gastronomi Şöleni'nde, Germiyan Slow Food Sözcüsü Sosyolog Engin Önen, köyün tarihi ve kültürü hakkında bir sunum yapacak. Şölene katılanlar, köy kahvesindeki Eski Fotoğraflar Sergisi'ni de gezerek, Germiyan'ın eski hali hakkında bilgi sahibi olabilecek. Germiyan Köyü Sanat ve Gastronomi Şöleni nedeniyle, Germiyan sokaklarında, yerel ürünlerin satıldığı stantlar da açılacak. Gastronomik açıdan Germiyan'ın tanınması için yarımadaya özgü bir peynir çeşidi olan Kopanisti Peynirinin yapımı bir atölye çalışması ile anlatılacak. İzmirli şairlerin sevilen şiirlerini okuyacakları şölende, edebiyat söyleşileri de gerçekleştirileceği kaydedildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title