Haberler

Slow Food Başlıyor

Bodrum Belediyesinin destekleri ve Yaveş Gari Yerel Grubu tarafından düzenlenen IV. Slow Food Toprak Ana Günleri ve Yerli Malı Haftası 5-9 Aralık 2016 tarihleri arasında Bodrum, Milas ve Muğla'da gerçekleşecek.

Etkinlik kapsamında Onkolog Dr. ve yazar Yavuz Dindar, 5 ve 9 Aralık'ta Bodrum, 6 Aralık'ta Milas ve 7-8 Aralık'ta da Muğla'da düzenlenecek toplam 20 etkinlikte, ortaokul, lise ve üniversite öğrencisi 2000 genç ile "Yerel ve Sağlıkla Beslenme yada Fastfood" üzerine söyleşi yapacak. Ayrıca 6 Aralık salı günü saat 10.00'da Milas merkez pazarında göce tarhanası ve nohut ekmeği, 9 Aralık cuma günü saat 10.00'da da Bodrum merkez pazar yerinde göce tarhanası ve Bodrum gemici peksimeti ile sertifikalı organik Bodrum mandalinası dağıtılacak.

Yerli Malı Haftası'nın amaçları arasında yerel ve geleneksel besinleri korumak ve tanıtmak, özellikle gençlerin tad eğitimini sağlamak, tüketicileri fastfood riskine karşı bilinçlendirmek, organik ve doğal çiftçiyi destekleyici kamuoyu oluşturmak ve öğrencilere bahçıvanlık becerisi kazandırmak yer alıyor.

Slow Food tarafından kutlanan Terra Madre-Toprak Ana Günü ise yerel gıdanın dünya çapında fark edilmesi ve kutlanması bakımından önemli bir yere sahiptir.

Slow Food hareketi, 1986'da İtalya'da Carlo Petrini tarafından Roma'da açılan hamburger zincirine karşı başlatılmış, günümüzde uluslararası bir harekete dönüşmüştür. Hızlı, ayaküstü yemek alışkanlığı olan fastfooda karşı geleneksel ve yerel tarifleri, beslenme biçimlerini, ekosistemlerin özelliklerini korumayı teşvik eden Slow Food - Yavaş Gıda hareketi 160'den fazla ülkede bulunan destekleyicileri, unutulmaya yüz tutmuş lezzetlerin sürdürülebilir üretimi üzerine çalışan 2 binden fazla yemek kuruluşu, bin 600 yerel grubu ile "iyi, temiz ve adil gıda" ile topluma ve çevreye olan sorumlulukları bir araya getiren bir sivil toplum kuruluşudur. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bodrum Milas Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title