Haberler

Slovenya Büyükelçisi Kızılcık'ı Ziyaret Etti

Güncelleme:

Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık, Slovenya Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec'i makamında kabul etti.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Slovenya Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec'i makamında kabul etti. Kabulde Slovenya Trabzon Fahri Konsolosu Ahmet Ercan Erdoğdu da hazır bulundu.

Ziyaretin iki dost ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlayacağını ifade eden Vali Recep Kızılcık, "Slovenya Ankara Büyükelçisi ve Fahri Konsolosun ziyaretleri bizleri memnun etmiştir. Ziyaretin iki dost ülke arasındaki ilişkileri geliştireceğine inanıyorum. Özellikle ticaret alanında ve diğer alanlarda daha fazla işbirliği yapacağımıza inancım tamdır" dedi.

Slovenya Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec ise Trabzon'la birlikte Türkiye'de toplam 7 fahri konsoloslukları olduğunu söyledi. Büyükelçi Jazbec, Trabzon Fahri Konsolosu Ahmet Erdoğdu'nun Slovenya ile kağıt sanayinde iş birliği ve ticaret yaptığını söyleyerek, "İki ülke arasında var olan ticari ilişkileri daha da geliştirmek arzusundayız" diye konuştu.

Türkiye ve Slovenya arasındaki 500 milyon dolarlık ticaret hacmini çok düşük bulduklarını belirten Büyükelçi Jazbec, şunları kaydetti:

"Bu rakamı yükseltmek için geçtiğimiz yıllarda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Meclis Başkanı ülkemizi ziyaret etti. Aynı şekilde, kendi ülkemizin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı da Türkiye'yi ziyaret ederek ilişkilerimizin üst noktalara çıkarılması için adım attılar. İki ülke arasındaki ilişkilerin bundan sonra hem sosyal, hem kültürel, hem de ticari ve diplomatik anlamda geliştirmesi için yoğun bir gayret gösteriyoruz."

Görüşmelerin ardından büyükelçi Jazbec, kendi kaleme aldığı kitabı Vali Kızılcık'a hediye ederken, Kızılcık da Büyükelçiye Trabzon'a özgü gümüş telkari işlemeli kahve fincan takımı hediye etti. - Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Kızılcık Slovenya Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title