Haberler

SKD Türkiye'nin Yeni Yönetim Kurulu Seçildi

Güncelleme:

SKD'nin, 6. Olağan Genel Kurul toplantısı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği'nin (SKD), 6. Olağan Genel Kurul toplantısı, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Kurul Toplantısı'nda SKD'nin yeni Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu'nun seçimi yapıldı. Genel Kurul sonrasında yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında, Brisa Genel Müdürü Hakan Bayman Başkanlığa seçildi. Bayman görevi, önceki iki dönemde SKD Başkanlığını yürüten Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas'tan devraldı.

Sabancı: "Sabancı Topluluğu olarak, yaptığımız her işin merkezine 'insan'ı koyuyoruz. İnsan için çalışıyoruz, üretiyoruz"

SKD Genel Kurulu'nun açılışında konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, "Dünya ekonomisinin % 85'ini, dünya ticaretinin % 75'ini ve dünya nüfusunun üçte ikisini temsil eden G-20, günümüzün en büyük uluslararası çözüm platformu olarak dikkat çekiyor. Bu ülkeler aynı zamanda dünya karbon emisyonunun %80'ini oluşturuyor. Dönem başkanlığını Türkiye'nin alması, bir yıl boyunca G-20'nin gündemini ve önceliklerini belirleme konusunda birinci derecede söz sahibi olmamız anlamına geliyor. Türkiye'nin bu sene dönem başkanlığını yapmakta olduğu G-20 Liderler Zirvesi'nde üç ana gündem konusundan biri "Sürdürülebilirliğin desteklenmesi" olarak belirlendi. Biz de Sabancı Topluluğu şirketlerinin tamamında, sürdürülebilirliği iş süreçlerimize entegre ettik ve önceliklendirdik. Sürdürülebilirlik kavramını, beraberinde getirdiği inovasyonla bir bütün olarak ele alarak, kurumsal kimliğimizin ayrılmaz bir parçası haline getirdik.

Sürdürülebilirliği 360 derece bir bakış açısıyla ele alarak; hem toplumsal hem çevresel hem de ekonomik sürdürülebilirlik standartlarını eksiksiz şekilde yerine getirmek için hız kesmeden çalışıyoruz, yatırım yapıyoruz. Örneğin, Akçansa ve Çimsa'nın altı yılda toplam sürdürülebilirlik yatırımı 345 milyon TL oldu. Diğer yanda, Türkiye'de otobüs ve midibüs pazarında liderliğe oynayan Temsa, önümüzdeki dönemde kendi üretimi olan elektrikli otobüsünü yakında pazara sunacak. Enerji üretimimizin yarısı yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşuyor. Topluluğumuzda bunlar gibi birçok başarılı uygulamayı hayata geçirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bunu sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Çünkü biz Sabancı Topluluğu olarak, yaptığımız her işin merkezine 'insan'ı koyuyoruz. İnsan için çalışıyoruz, üretiyoruz" dedi.

Molinas: "49 üyemiz ile GSMH'nin üçte birini yaratıyoruz"

Güler Sabancı'nın ardından, 4 yıldır SKD'nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten ve görevini Hakan Bayman'a devreden Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas geçtiğimiz dönemi değerlendirdiği konuşmasında, son yıllarda dünyada sürdürülebilirlik adına önemli gelişmeler olduğunu ve bu gelişmelerin Türkiye açısından da önemli etkiler yarattığını ifade etti.

SKD'nin bu dönemde Türkiye gayrisafi milli hasılasının üçte birini yaratan ve 350 bin kişiye istihdam sağlayan 49 üyeye ulaştığının altını çizen Molinas şöyle devam etti: "Çalışmalarımızı, sürdürülebilir kalkınmayı ekonomik, çevresel ve sosyal boyutlarıyla ele alarak bütünsel bir yaklaşımla yürüttük. Enerji, su, tarım, iş sağlığı ve güvenliği, sürdürülebilir finans, inovasyon, sürdürülebilir tüketim ve eko-etiket konularında Türkiye'ye özgün içerik üretmeye başladığımız bu dönemde kamu kurumları, uluslararası kuruluşlar ve sivil toplum örgütleriyle sıkı bir işbirliği geliştirdik."

Molinas ayrıca geçtiğimiz dönemde sürdürülebilir kalkınma alanında önemli bir düşünce kuruluşu ve referans noktası olma yolunda sağlam adımlar atıldığını da belirtti.

Bayman: "Sürdürülebilirlik, bir tercih değil, gelecek nesillere karşı en büyük sorumluluğumuzdur"

SKD'nin yeni Başkanı Hakan Bayman, genel kurulda yaptığı konuşmada, SKD'nin yeni dönemde sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir kalkınma kavramlarını daha fazla anlatacağını, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünya ile iş birliklerini çoğaltacağını, 15 farklı sektörden 49 olan üye sayısını farklı sektörlerden yeni üyelerle artıracağını söyledi.

SKD Başkanı seçildiği için mutluluk duyduğunu dile getiren Bayman, sürdürülebilirliğin tüm sektörler için kaçınılmaz bir sorumluluk haline geldiğine vurgu yaptı. Bayman, "Günümüzde, şirketler için sadece ekonomik sürdürülebilirliği sağlamak yeterli değil. Aynı zamanda tüm operasyonlarımızın, ürün ve hizmetlerimizin çevresel ve toplumsal etkilerini de dikkate almak zorundayız. İklim değişikliği ile mücadele, sürdürülebilir enerji, doğal kaynakların verimli kullanımı, atıkların azaltılması, değerlendirilmesi ve biyoçeşitlilik alanlarında çevresel sürdürülebilirlik projelerine yatırım yapmak, gelecek nesillere karşı en büyük sorumluluğumuzdur. Öte yandan, sosyal sorumluluk projeleri ile topluma değer kazandırmak da kurumsal şirketler için bir tercih değil; kaçınılmaz bir zorunluluk olarak görülmelidir. SKD olarak tüm bu alanlarda farkındalık yaratmak ve daha somut adımlar atmak üzere, konunun tüm paydaşlarıyla yakın işbirliği içerisinde olacağız" dedi.

Bayman, önceki dönemde başlatılan eğitim ve sertifika programlarının arttırılmasıyla, iş dünyasının sürdürülebilirlik stratejilerini hayata geçirmesine ve bu alanda liderlerin yetişmesine öncülük edileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabancı Holding Güler Sabancı Coca Cola Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title