Haberler

Skandalların Yaşandığı Eğitim Bakanlığı El Değiştirdi

Güncelleme:

Binali Yıldırım'ın Başbakan olduğu 65. Hükümet'te, bir önceki hükümetin Eğitim Bakanı Nabi Avcı Kültür ve Turizm Bakanı oldu. Avcı'nın yerine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 65. Hükümet'te yer alan bakanları açıkladı. Yeni kabinede en çok merak edilen bakanlıklardan biri de hiç kuşkusuz Milli Eğitim Bakanlığı'ydı. Yeni Kabine'de 64. Hükümet'in Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanı oldu. Milli Eğitim Bakanlığı'na ise Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz getirildi.

ATAMALARDA YAŞANAN SIKINTILAR VARDI

AK Parti, hükümetlerinde Eğitim Bakanlığı sürekli eleştirilerin odağındaydı. Son günlerde de özellikle atamalarda yaşanan sıkıntılar Nabi Avcı isminin tartışılmasına neden olmuştu.

SKANDALLAR ORTAYA ÇIKMIŞTI

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Muğla Seydikemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 23 Mayıs'ta başlayıp 30 Mayıs'a kadar sürecek okul müdürlüğü mülakatları öncesinde bir skandala imza atmıştı. İlçede görevli hangi öğretmenlerin, müdürlük mülakatında kaç puan alacağını günler öncesinden belirleyen ilçe milli eğitim, öğretmenlerin isimleri, branşları ve görev yerlerinin yazılı olduğu bir "torpil listesi" hazırlamıştı.

Ancak Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli Şube Müdürü Esma Çelik, oluşturulan listeyi WhatsApp mesaj uygulaması üzerinden "ilgili kişi" yerine okul müdürleri grubuna gönderince, skandal ortaya çıkmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorumluluğundaki sınavlarda da sürekli skandal hatalar yapılıyordu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım Nabi Avcı Eğitim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi?
500

Yorumlar (25)

Adınızı Yazın:

öğrenci yıllarımda eğitime öğrencilere öğretmenlere ve türk milli eğitim şurasına önem değer veren tek bakan sayın KÖKSAL TOPTAN idi her zaman her yerde söylenir örnek insan sayın KÖKSAL TOPTAN idi. Saygılar sevgiler sayın bakanımız KÖKSAL TOPTAN. . . . .

48
0
yanıtYanıtla
bu da benim fikrim:

Savunma Bakanının, Milli Eğitim Bakanı yapılması;okullardaki disiplinsizliğin önlenmesine çok büyük katkı sağlayacaktır. Bundan sonra öğrenciler ve veliler sayın öğretmenlerimizi dövemeyecekler, öğrenci yakınları okulları basamayacaklardır.

37
10
yanıtYanıtla
yav he he:

gördüğüm en kötü atamalardaki en adaletsiz en beceriksiz bakan sadece dinci ve sınıfçı ingilizceci atayan bakan haram olsun bütün haklarım

6
37
yanıtYanıtla
hüsnü:

cumhuriyet tarihinin en başarısız ve en adaletsiz bakanı olarak tarihe geçti eğitimi bitirip öğretmenleri veli karşısında itibarsız hale getirdi, kendisini kutluyorum bakanlık verilmemeliydi.

29
6
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

BEN BİR TÜRK VATANDŞI OLARAK SESLENİYORUM BİZ OKUL ÇAĞINDA İKEN DİSİPLİN HAD SAYFADA BÜYÜKLERİME SAYGI KÜÇÜKLERİME SEVGİ EN KUTSAL GÖREVDİ ÖYLE GÖRDÜK MEDENİ OLDUK OKUDUK TOPLUMA FAYDA VERDİK MEYVE VERDİK ŞİMDİKİ ÖĞRENİM ÖĞRENCİ ÖĞRENCİLİK DİSPLİN YOK KİMİN ELİ KİMİN BELİNDE SANKİ DİNKO AHIRI ÖĞRENCİ TAKIM ELBİSE GİYER KIRAVAT TAKAR TIRAŞ OLUR MEDENİ TÜRK İNSANINA BU YAKIŞIR EĞİTİM DİSPLİN ŞART TÜRK EĞİTİMİMİZİ KORUYALIM YAŞATALIM BAKANIM ANADOLU ÖĞRENCİSİYİZ DİSPLİN ŞART DİSPLİN ŞART DİSPLİN .

17
3
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

gaz lamabaların ve sokak lambaların altında ders çalışan çok değirli öğretmenlerimizi gördük bakanlığa onlar layık yoksa torpille başa gelende hayır medet olmaz faydasız bilim işe yaramaz bize değerli yokluk yoksul çile çeken bakan lazım yoksa hayat masall ve hikkaye dolu torbil dayın varsa ayısın yoksa ne ayı ne bakan ne öğretmensin şimdiki zaman

20
0
yanıtYanıtla
öğretmen adayı:

Ne büyük haksızlıklar yaptı kimbilir hakkımı helal etmiyorum Allah kabul etmesin

15
2
yanıtYanıtla
mmt:

ha bu tecrübelidir. açık vermez. torpiller kesin ama dışarı sızmaz.

14
2
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

AZİZ VE LEZİZ TÜRK MİLLETİNE EĞİTİMİNE ÖĞRETİMİNE DEĞER ÖNEM VEREN BAŞ ÖĞRETMAN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE KENAN EVREN PAŞA YA SONSUZ ŞÜKRAN VE MİNETTARIZ BİZLERE BU EĞİTİMİ MİRAS BIRAKAN BU İKİ KAHRAMAN İNSANLARI UNUTMAYINIZ AZİZ VE LEZİZ TÜRK MİLLETİ KALPİNİZİN KÖŞESİNDE VAR VE ŞAD OLSUN

3
13
yanıtYanıtla
Adsız ben:

Sanki milli eğitim de güzel şeyler yapmış gibi gene bakanlık verilmiş !!

13
2
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title