Haberler

    Nissan Mitsubishi'yi Satın Aldı

    Güncelleme:

    Japon otomotiv üreticisi Nissan Motor yakıt tüketimi skandalıyla boğuşan Mitsubishi Motors'un yüzde 34'ünü 2.2 milyar dolara satın almak için anlaştı.

    Son yirmi yıl içinde üçüncü defa skandal ile karşı karşıya kalan Mitsubishi'nin satın alınması Çin dışında Asya pazarlarına girmekte zorlanan Nissan'ın işine yarayabilir. Mitsubishi'nin otomobilleri Tayland ve Filipinler gibi pazarlarda son derece popüler.

    PİYASA DEĞERİ DÜŞTÜ

    Mitsubishi geçen ay Japonya pazarı için ürettiği en az dört arabanın yakıt tüketim değerlerini usulsüz şekilde olduğundan daha düşük gösterdiğini kabul etti. Bununla birlikte şirketin piyasa değeri 3 milyar dolar düşerken, pazar payı kaybeden markanın itibarı da darbe aldı.

    KONTROL ARTIK NİSSAN'DA

    Yapılan açıklamaya göre iki şirket Mitsubishi'nin "güveni tekrar kazanması" için çaba harcayacak. Mitsubishi Motors, Nissan adına dünkü kapanış fiyatına yüzde 5.3 iskonto anlamına gelen 2.18 milyar dolar değerinde yeni hisse çıkartacak. Nissan böylece Mitsubishi sermayesinde Japon yasalarına göre kontrol hakkı veren üçte bir paya sahip olacak.

    ASIL ASLAN PAYI RENAULT'UN OLDU

    Mitsubishi'de yüzde 34 pay alan Nissan'ın yüzde 43.4'ünün sahibi ise Fransız otomobil üreticisi Renault üç markanın satışları birlikte alındığında toplam yıllık 9.3 milyon adet ile Toyota ve Volkswagen'in ardından üçüncü sırada yer alıyor.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Tayland Nissan Otomobil Teknoloji Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
    500

    Yorumlar (4)

    bizi sömüren sülükler sırtımızdan inin:

    Devlet ile iş veren el ele vermiş çalışanı sömürüyorlar. İşçi, memur ve emeklilere Avrupa''''daki gibi emeklilik yaşı getiren devlet, sosyal haklar ve ücret konusunda ise Afrika''''yı örnek alıyor.

    13
    0
    yanıtYanıtla
    Bedava enerji varken neden fosil yakıt:

    Evlere elektrik üreten güneş panelleri kurarak bedava enerji kullanmalıyız. Isıtma, soğutma, aydınlatma ile evdeki tüm elektrikli aletleri bedava enerji ile kullanabiliriz. Üstelik ürettiğimiz elektriğin fazlasını şebekeye aktarıp para da kazanabiliriz. Tek yapmamız gereken evin çatısına güneş paneli kurdurmak. Tıpkı sıcak su elde etmek için kurduğumuz gün ısı gibi. Kurarken bir kez para ödüyorsun ömür boyu bedava kullanıyorsun. Maliyetini bir kaç yılda çıkarıyor.

    11
    1
    yanıtYanıtla
    öğrencilerden daha iyisini yapabiliriz:

    Türkiye otomotiv sektöründe dışa bağımlı olmak istemiyorsa tek çıkar yol elektrikli araç üretmektir. Evlere de elektrik üreten güneş panelleri kurarak bedava enerji kullanmalıyız. Yerli otoda benzinli araç üretmek yerine elektrikli araç için mesai yapmalıyız. Yoksa zamanımızı ve enerjimizi geri kalmış bir teknoloji için harcamış olacağız. Meslek lisesinde okuyan öğrenciler hurda parçalardan elektrikli otomobil üretirken Türkiye çok daha iyisini yapabilir.

    1
    0
    yanıtYanıtla
    keşan:

    türkiyenin dört bir yanındaki göllere baraj yapılıyor ve oradan üretilen enerjiyi sirketlere satıyorlar onlar da halka satıyor hiç güneş paneli kurumu teşvik edilir mi sence

    yanıt5
    yanıt0
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title