Haberler

Porsche'de İkinci Skandal, Egsoz Emisyonunda Maniplasyon İddiası

Güncelleme:

Alman otomobil devi Volkswagen'de ortaya çıkan egzoz gazı skandalının ünlü spor otomobil markası Porsche'ye de sıçradığı belirtiliyor.

Alman otomobil devi Volkswagen'de ortaya çıkan egzoz gazı skandalının ünlü spor otomobil markası Porsche'ye de sıçradığı belirtiliyor. Alman basınının Amerika Çevre Koruma Dairesi'ne (EPA) dayanarak verdiği haberlere göre, 3 litre dizel motorlar da manipülasyondan etkilendi. Egzoz gazı skandalının bu güne kadar 2 litreye kadar olan dizel motorlarda olduğu belirtiliyordu.

9 KAT DAHA YÜKSEK DEĞER

EPA verilerine göre VW, Audi ve Porsche markalarının 2014-2016 arası 3 litre dizel motorlarında yürütülen testlerde, sözkonusu motorlarda olması gereken değerlerin 9 katı yüksek değerler görüldü. Haberlerde manipülasyondan etkilendiği belirtilen 3 litre motorların VW Touareg (2014), Porsche Cayenne (2015) ile Audi'nin A6 Quattro, A7 Quattro, A8, A8L ve Q5 (2016) modelleri olduğu kaydedildi. 3 litre dizel motorlarda ABD'de 10 bin aracın etkilendiği tahmin edilirken, dünya genelinde kaç otomobilin skandaldan etkilendiği konusu şimdilik netlik kazanmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Volkswagen Porsche Audi Otomobil Politika Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

aaaaaaaaaaa:

Türkiyede satar. vos vos gibi tüm dünyada önlem alıyor vos vos türkiyede satıyor. burada özel araç mı ürettiler ne iş. nerde bizim kanunlar. .

2
0
yanıtYanıtla
CEMAL KARACİĞER:

MANİPLASYON SADECE WOLSGAGEN DEMİ VEYA OLMAYAN KAÇ TANE, ÜRETİLEN VAR GERÇEK DEN AMA GERÇEK DEN NEREYE BAKARSANIZ BAKIN OLMAYAN YER YOK AMA ŞİMDİLİK BU KABAK BUNLARIN BAŞINA PATLADI

1
0
yanıtYanıtla
nihat uluer:

araba kullanırken yakıt sarfiyatına bakın 90beygirlik bir arabada 3, 5ile 18lt arasında değişiyor 2500devirlerde minumunken 4000li devirlerde uygun olmayan viteslerde 18lt kadar çıkıyor. devirli kullanılan bir arabada 1birim NO çıkarken devirsizde 4birime çıkıyor. kimyada bir kural vardır normal şartlar altında. yani siz sadece bir devirde garanti verebilirsiniz. trafikteki aracın emisyonunu ölçmek şekeri aç tok her zaman ölçmeye benzer. oysa şeker 12saat açlıktan sonra ölçülür. ölçüm standart olmalı

1
0
yanıtYanıtla
HARBİCİ:

hahahahah malmısınız olum siz lan.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title