Haberler

Van'da Şizofreni Hastalardan Tiyatro Gösterisi

Güncelleme:

Van Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören şizofren hastalarının oluşturduğu tiyatro topluluğu, hazırladıkları oyunu sahneledi.

Van İpek Yolu Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde (TRSM) tedavi gören şizofren hastalarının oluşturduğu tiyatro topluluğunca sahnelenen oyun, izleyicelerin beğenisini aldı.

Van Valiliği Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen "Hayata Dahil Olmak İçin" Projesi kapsamında hazırlanan "Biz de Varız" adlı tiyatro oyunu, Van Devlet Tiyatrosu Sanat Çadırı'nda sahnelendi.

TRSM'de tedavi gören şizofren hastaların oyuncu olarak görev aldığı tiyatro oyunu, içindeki komik sahnelerle izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Oyunun hastane çalışanları tarafından 4 skeç halinde yazıldığını ve 3 aylık hazırlığın ardından sahnelendiğini belirten proje koordinatörü Fatma Özkan, projeyle evinden çıkamayan, sokağa topluma karışamayan insanların sosyalleştirilmesi amacıyla toplumda bir farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

İlk kez düzenledikleri oyunda bazı eksikliklerin olabileceğini dile getiren Özkan, "Bizler bu akşam gördük ki bu insanlar toplum içerisine de çıkarlar, sokağa da çıkarlar, hatta çoğumuzun cesaret edemediğini yaparak çıkıp sahnede tiyatro bile oynarlar" dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar da oyunun içerik olarak çok güzel olduğunu, izlerken duygulu anlar yaşadığını söyledi.

Oyunu profesyonel tiyatrocuların değil, hastaların sahnelediğine dikkati çeken Acar, "TRSM'de tedavi gören, eğitim alan hastaların böyle bir oyun sergilemesi bizleri hem duygulandırdı hem de mutlu etti. Bunun yanında tiyatro anlamında da çok eğlendik" diye konuştu.

Tiyatro oyununu Sağlık Bakanlığı Van Saha Koordinatörü Dr. Fahri Sevinç, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Vural Polat, Van Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yakup İmren, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özcan Öktem ve vatandaşlar izledi.

Gösterinin ardından oyunu sahneleyen hastalara çeşitli hediyeler dağıtıldı. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Van Valiliği Fatma Özkan Bilal Acar İpek Yolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title