Haberler

Siyer-i Nebi Yarışması

Güncelleme:

Cumartesi günü saat 10.00 da Elazığ Merkez İmam Hatip Lisesin de ve Palu İlçesinde düzenlenecek olan Siyer-i Nebi yarışması Hakkında bir açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Recep KOCA şunları ifade etti.

Kainatın Efendisi, kainatın en büyük öğretmeni olan Peygamberimiz (s.a.s) gençliğe ve çocuklara önem vermiş, onlara öylesine şefkatli, öylesine candan ve sevgiyle davranmıştı ki, gençler etrafında pervane gibi olmuş, O'na yürekten bağlanmışlardı. İslam davasını öncelikle gençler omuzlamış, rahmet peygamberi olan Efendimiz,onları gençliğin tehlikelerine karşı uyarmış ve tavsiyede bulunmuştur. Hazreti Peygamberin (s.a.s.) gençleri teşvik eden, sıcak ve samimi ilgisi sayesinde, genç sahabeler, canlarını, mallarını, ailelerini Allah (c.c) yolunda feda edecek kıvama gelmişlerdi. Dinimizin en önemli kaynağı olan sünnet-i seniyenin bize ulaşmasında, en mühim vazifeyi yine genç sahabeler üstlenmiştir. Hz. Peygamber (s.a.s) gençlerin ilim alanında yetişmesine önem vermiş, vahiy katiplerini genellikle gençlerden seçmiştir. İslam'a davet mektuplarını gençlere yazdırmış, bazı gençleri ogün çok ihtiyaç duyulan yabancı dilleri öğrenmeye teşvik etmiş, ve"Gençliğinde ilim öğrenen, taştaki damga gibi, yaşlılığında öğrenen ise su üzerine yazı yazan gibidir." buyurmuştur.Hz. Peygamber, gençlerin elde edeceği sevapları şu hadisi şerifiyle müjdeliyordu:"Yedi sınıf insan vardır ki Yüce Allah kendi gölgesinden başka hiçbir gölge bulunmayan kıyamet gününde, bunları kendi arşının gölgesinde gölgelendirir. Bunlardan ilki, adil devlet başkanları, ikinci olarak ta Allah'a ibadet ederek temiz bir hayat içinde yetişen gençtir."
KOCA ;Gençlerimizin Peygamber Efendimiz(s.a.s) 'i daha iyi anlamalarına ve tanımalarına vesile olması amacıyla Derneğimiz, Tüm Türkiye de ve Elazığ da Siyer-i Nebi yarışması düzenleyecektir. Elazığ da Cumartesi günü Saat 10:00 da "Elazığ İmam Hatip Lisesin'de ve Palu İlçemizde düzenlenecek olan Siyeri Neb-i yarışması ile ilgili tüm hazırlıklarını tamamladığını söyledi.Şube Başkanı Recep KOCA,Gençlerimizin gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı çok memnun olduklarını belirterek yarışmada dereceye gireceklere Umre,Laptop,Bisiklet ...gibi hediyelerinin olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Merkez Palu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title