Haberler

Siyer-i Nebi Sınavını Geçen Umreye Gidecek

Güncelleme:

Edirne'de Siyer-i Nebi sınavını geçen vatandaşlardan en yüksek notu alan Umre'ye gönderilecek.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansarayı'nda Trakya Üniversitesi Şehit Ressam Hasan Rıza Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu öğrencilerince yapılan "Minyatürlerinde Peygamberimiz" minyatür sergisinin açılışında Kutlu Doğum Haftası'nın Edirne'de çok farklı kutlanacağını söyledi.

Yapılacak çeşitli faaliyetler sonucu pek çok öğrenci ve vatandaşın ücretsiz Umre'ye gönderileceğini ifade eden Vali Şahin, şunları kaydetti:

"Okullarımızda Hz Muhammed'in hayatını en güzel yazan öğrencilerin tespitini yaptık. On bin kadar kompozisyon arasında seçilen kompozisyon sahibi öğrencilere hediyeler verilecek. Ayrıca kahvehanelerde müftülüğümüzün belirlediği kişilerce Hz Peygamber'in hayatı 4 ay kadar anlatılacak, daha sonra bu kişilerden bazılarına Hz Muhammed'in hayatından sualler sorulacak, seçilecek kişi Umre'ye gönderilecek. Kuran kurslarında devamsızlık yapmayan 14 kişide yine Umre kafilesine katılacak."

Daha sonra sergiyi açan Vali Şahin, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ve Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm'le sergiyi gezdi.Yaklaşık 75 minyatürün bulunduğu sergi hafta boyunca gezilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Dursun Ali Şahin Politika Güncel Haberler

title