Haberler

Siyasilerin Sosyal Medya Karnesi

Güncelleme:

Şanlıurfa'da sosyal medyayı en etkili kullanan siyasi isimlerin başında Zeynep Karhan Uslu, Celalettin Güvenç ve İbrahim Binici geliyor.

İletişimin en etkili yolu olarak artık sosyal medya görülüyor. Başta siyasiler olmak üzere hedef kitlesine ulaşmak isteyen her kesim için sosyal medyanın içerisinde en önemli yere twitter sahip. Şanlıurfa'daki siyasetçilerin ise bu yolu çok etkili kullandıkları söylenemez. Sadece ReTweet (RT) yaparak gündemde olmak ve böylelikle takipçi toplamak isteyen de var, önemli bir görev aldıktan sonra takipçi sayısı fırlayan da. Ancak toplumsal içerikli mesaj veya sorunları gündeme getiren pek nadir sosyal medya kullanıcısı siyasi var. Bazı siyasiler sadece kendisinden makam olarak üst olanları takip ederken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç gibi birkaç siyasinin her tür kesimden takip ettiği sosyal medya kullanıcısı var. Yine bu siyasiler arasında sırf faaliyetlerini paylaşmaya ağırlık verenler olduğu gibi hesabını danışmanlarına bırakanlar da bulunuyor. Şanlıurfa'daki siyasiler içerisinde en hızlı çıkışı yapan ise cezaevinden çıktığı için yaklaşık altı ay önce twittera gelen ve bu kısa süre içerisinde 18 bin 300 takipçi edinen İbrahim Ayhan. Sosyal medya kulacısı siyasiler içerisinde çok zaman ayırıp çok tweet attığı halde pek takipçi edinemeyen siyasiler sosyal medyanın başarısızlarından sayılırken, takipçisi ile diyalog kuranlar, sorunları ile ilgilenenler sosyal medyanın en başarılısı oluyor. Çünkü kendisi ile ilgilenen siyasinin paylaşımları daha çok RT yapılıyor.

USLU VE GÜVENÇ BİRBİRİNE YAKIN

Şanlıurfa milletvekilleri içerisinde 'Bakan' statüsündeki Faruk Çelik'in 453 bin takipçisi bulunuyor ancak Şanlıurfa'daki siyasilerle aynı kategoride tutmak mümkün değil. Milletvekilleri arasında en fazla takipçisi olan AK Partili Zeynep Karahan Uslu. Uslu'nun attığı tweet ve RT sayısı bin 171, takip ettiği 116, takipçisi 25 bin 800. Şanlıurfalı siyasiler arasında twitterin ikinci fenomeni 25 bin 600 takipçisi ile Celalettin Güvenç. Güvenç'in attığı tweet ve RT sayısı 3 bin 666. Takip ettiği kullanıcı sayısı da en fazla olanlardan. Güvenç'in her kesimden bin 812 takip ettiği twitter kullanıcısı bulunurken, takipçilerinin eleştirilerine ve sorunlarına da hızlı yanıt veren nadir siyasilerden. Şanlıurfa'nın üçüncü fenomen siyasisi 19 bin takipçisi bulunan HDP'li Milletvekili İbrahim Binici. Binici'nin attığı tweet ve RT sayısı 2 bin 81, takip ettiği kullanıcı sayısı 326. Genelde BDP çevresi sosyal medyayı çok iyi kullanırken siyasileri bu konuda sınıfta kalıyor. İki milletvekili ve birkaç belediye başkanının dışında HDP ve DBP'li siyasiden pek fazla kimse twitterda bulunmuyor.

(Kaynak: Gazeteipekyol)





Kaynak: Temsilci / Güncel

Zeynep Karahan Uslu Celalettin Güvenç Şanlıurfa Yerel Teknoloji Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title