Haberler

Siyasi Partilerin Yeni Servisi 'Habermetre'

Güncelleme:

Google'un görmediği siteleri de tarayan 'Habermetre' sistemi, siyasi partilere yerel seçimlerde gösterecekleri adayları araştırma imkanı sunuyor.

Türkiye'nin en büyük 'Dijital Haber Bankası'nı kuran Yeni Medya Elektronik Yayıncılık Limited Şirketi'nin geliştirdiği "Habermetre Programı", siyasi partilere yerel seçimlerde gösterecekleri adayları araştırma imkanı sunuyor.

Belediye başkan adaylarının sicili onların elinde Partiler ön yoklamayı internetten yapıyor. 68 il Mustafa Sarıgül'ü konuşuyor.

PARTİLER ÇALIŞMALARINI İNTERNETTEN YÜRÜTÜYOR

İnternet medyası ve sosyal medyanın seçimleri etkileyen en önemli unsurlardan biri olacağını düşünen siyasi partiler, büyükşehir ve il belediye başkan adaylarının yanı sıra yerel yönetimlerin ön seçiminde ön seçim çevresi, belde belediye başkanı ve belde belediye meclis üyelerinin belirlenmesi çalışmalarını internet üzerinden yürütüyor.

HABERMETRE PARTİLERİN GÖZÜ KULAĞI

Siyasi partilerin taleplerine göre aday adayları ve adaylarla ilgili her türlü olumlu ve olumsuz haberleri, mesajları belirleyen Habermetre, internet medyası ve sosyal medyada en çok hangi adayların konuşulduğunu raporlaştırıyor. Partiler, Google'un görmediği siteleri de tarayan sistem sayesinde adaylarla ilgili patlak verebilecek son dakika skandalları hakkında daha yolun başındayken haberdar olup gerekli önlemleri alıyor.

VERİLER PARTİLERİN YOLUNU ÇİZİYOR

Partilerin Habermetre'nin sağladığı verilerle hareket ettiğini belirten Yeni Medya İnternet Yayıncılığı İş Geliştirme Müdürü Ömer Sel, partilerin kaderini belirleyecek yerel seçimlerle ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi:

SİSTEM RAKİP PARTİLERİN ADAYLARINI DA RAPOR EDİYOR

"ABD Başkanı Obama, birinci seçimi Facebook'la ikinci seçimi de Twitter'la kazandı. İnternet medyası ve sosyal medya takibi ve etkin kullanımı sayesinde iyi bir kamuoyu oluşturuldu. Patlak verecek skandallar önceden tespit edildi ve çok fazla sürpriz yaşamadılar. Türkiye'de ise internet ve sosyal medya ilk kez önümüzdeki yerel seçimlerde etkisini gösterecek. Ortaya çıkan bu ihtiyacı çok önceden farkettiğimiz için Habermetre sisteminin bu yönüne ağırlık verdik. Ortaya çıkardığımız çalışma partiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Birçok siyasi parti şu anda Habermetre'nin siyasete kazandırdığı sistemi kullanarak hem kendi adaylarını hem de rakip partinin adaylarını adım adım izliyor ve değerlendiriyor."

68 İL MUSTAFA SARIGÜL'Ü KONUŞUYOR

Adaylarla ilgili sadece seçim bölgesinde değil tüm Türkiye'yi kapsayan bir araştırma yaptıklarını kaydeden Ömer Sel, en çok konuşulan isimlerden Mustafa Sarıgül örneğini veriyor.

"2 BİNİN ÜZERİNDE HABERİ YAPILDI"

Sel, adı CHP'den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için geçen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün İstanbul'un yanı sıra Türkiye'nin 68 şehrinde konuşulduğunu söyledi. Sel, "habermetre.com verilerine göre, Sarıgül ile ilgili son bir ay içinde 68 şehrin internet sitelerinde 2 bin 473 haber yayınlandı" dedi.

"VERİ MADENCİLİĞİ YAPIYORUZ"

Veri madenciliği yaparak, toplanan bilgilerden anlamlı sonuçlar ürettiklerini vurgulayan Sel, adaylar belirlenene kadar değil seçim gününe kadar gece gündüz demeden talep eden partilere bilgi sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Teknoloji

Mustafa Sarıgül İstanbul Türkiye Google Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title