Haberler

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

Büyük Birlik Partisi (BBP), Demokrat Parti (DP) ve Saadet Partisi (SP) heyetleri, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) bayram ziyaretinde bulundu.

Büyük Birlik Partisi (BBP), Demokrat Parti (DP) ve Saadet Partisi (SP) heyetleri, Cumhuriyet Halk Partisi'ne  (CHP) bayram ziyaretinde bulundu.

CHP'de, bayramlaşma ziyareti için partiye gelen heyetleri Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ile Parti Meclisi üyeleri Yaşar Seyman, Cemal Canpolat ve Elif Uzunşimşek, ağırladı.

Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren başkanlığındaki BBP heyeti, CHP'ye bayram ziyareti yaptı.

BBP olarak bir an önce hükümetin kurulmasını istediklerini belirten Eren, "Erken seçim ağır gelir" ifadesini kullandı.

Eren, başta Doğu Türkistan olmak üzere İslam dünyasında gözyaşının hakim olduğunu belirterek, "Bayramlar bayram ola, inşallah o günleri yaşarız" diye konuştu.

Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu ancak dış politikada bazı hatalar yaptığını savunan Murat Özçelik ise gelecek süreçte ülkenin yeniden uluslararası camianın itibar ettiği bir ülke konumuna geleceğine inandıklarını kaydetti.

Eren de hükümet kurma çalışmalarının da gündeme geldiği ziyarette, koalisyonlardan korkuları olmadığını, bugün Avrupa'nın birçok ülkesinin koalisyonla yönetildiğini hatırlattı.

Bunun üzerine Özçelik, "Gelişmiş demokrasiler tek adam ve tek partiyle olmuyor. Bir uzlaşı kültürü ağır ağır yerleşiyor, 7 Haziran bir adımdı, o adımlar atılmaya devam edecek. Biz de iyi bir sonuç olsun diye elimizden geleni yapacağız, aynı şeyi karşı taraftan da bekliyoruz" dedi.

DP de ziyaret etti

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Nuri Efe başkanlığındaki heyet de CHP'ye bayram ziyareti gerçekleştirdi.

Efe, CHP ve DP'nin Türkiye'nin iki köklü partisi olduğunu belirterek, aldığı oylardan dolayı CHP'yi tebrik etti.

Seçim barajını eleştiren Efe, CHP'nin hükümette yer alması durumunda, bu barajın düşürülmesi gerektiğini savunarak, ülkenin hükümetsiz kalmayacağını, seçmenin aslında AK Parti dışındaki partileri işaret ettiğini öne sürdü.

Bu seçeneğin zor olduğunu değerlendiren Efe, AK Parti-CHP seçeneğine de başarı temennisinde bulundu.

Murat Özçelik ise ülkenin hükümetsiz kalmaması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini, halkın iyi niyetlerini göreceğine inandıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"CHP'nin bulunduğu bir hükümette Türkiye Cumhuriyeti'nin laik bir dış politikası olacak. Onun için bütün arzum AKP'nin de halkın kendisinden beklediği değişiklik taleplerini göz önünde bulundurarak görüşmelere girmesi gerekiyor."

"En büyük atılımlar koalisyon dönemlerinde oldu"

Genel Başkan Yardımcısı Atik Ağdağ başkanlığındaki Saadet Partisi heyeti de CHP'nin bayramını kutladı.

Türkiye'nin çok kritik bir süreçten geçtiğini ifade eden Ağdağ, bayramın ülkeye huzur ve barış getirmesini diledi.

Yakın zamanda bir seçim yaşandığını ve sonuçların milletin takdiri olduğunu değerlendiren Ağdağ, "Şartlar eşit olmamasına rağmen, bu bir koalisyon gerekliliği ortaya çıktı. Biz koalisyonların korkulacak bir şey olmadığı kanaatindeyiz, hatta ülke adına yapılan en büyük atılımların koalisyon dönemlerinde olduğunu gördük. İlla tek başına hükümet demek gerçekçi değil" dedi.

Ağdağ, AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun hükümet kurma çalışmaları sırasında Meclis dışındaki partileri de ziyaret etmesi gerektiğini kaydetti.

Murat Özçelik ise ziyaretten dolayı teşekkürlerini ileterek, "7 Haziran'dan itibaren kutuplaşmanın ağır ağır gidiyor olması, değişik seslerin duyulmaya başlaması olumlu. Koalisyon bir uzlaşı demek, yurtdışında ileri demokrasiler gerçekten bu uzlaşı mekanizmasıyla gidiyorlar. Bizde de inşallah öyle olur" diye konuştu.

Seçim barajının düşürülmesi vaatlerine sıkı sıkıya bağlı olduklarını ve hükümet ortağı olmaları durumunda bunu hayata geçirmek için çaba sarf edeceklerini anlatan Özçelik, değişik söylemlerin de Meclis'te yerini bulması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Büyük Birlik Partisi Demokrat Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title