Haberler

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Her günün bayram gibi dayanışmanın, barışın ve güler yüzün olduğu bir dönemi Türkiye'ye yaşatmak istiyoruz" dedi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar çerçevesinde HDP'yi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ankara milletvekilleri Aylin Nazlıaka ve Nihat Yeşil'den oluşan heyet ziyaret etti.

HDP Genel Merkezi'nde ise CHP heyetini, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, MYK üyesi Alp Altınörs ve Parti Meclisi üyesi Emirali Türkmen karşıladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu'nun heyette yer alan isimleri tanıttığı esnada, Milletvekili Nazlıaka'nın, "Ortak mücadelemiz olduğu için, özellikle kadın konusunda, oradan tanışıyoruz" sözleri üzerine HDP Diyarbakır Milletvekili Aydoğan, "Meclis'in renkli simaları vardır. Siz de Melih Gökçek nedeniyle epey bir Türkiye gündeminde kaldınız. Onun sayesinde renkli sima oldunuz" diye konuştu.

Bu sözler üzerine Tanrıkulu ise "Melih Gökçek de olmasa biz gündem olmayacaktık" ifadesini kullandı.

Tanrıkulu, konuşması öncesinde, "Önce resmi görüşümü söyleyeyim, sonra diğer görüşlerimizi söyleriz" demesi, gülüşmelere neden oldu.

Türkiye'nin demokrasi, özgürlük, adalet bağlamında çok önemli meselelerinin bulunduğunu savunan Tanrıkulu, "Kürt meselesinin de ülkenin demokrasi ve özgürlük eksikliğinin ortaya çıkardığı büyük bir sorun olduğunu" belirtti.

Tanrıkulu, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz dönem parlamentoda Türkiye'nin bu meselesini hem içerik hem de yöntem anlamında doğru bir yere oturttuğumuzu düşünüyorum. Nitekim şimdi Sayın Cumhurbaşkanı da dün bayram namazından çıkarken yaptığı konuşmada dediği gibi, yani onun da aklına bir vesile parlamento geldi nihayetinde, 'Bu mesele parlamentoda çözülmelidir' dedi. İçerik olarak da geçtiğimiz dönem anayasa dışında neredeyse aşağı yukarı tüm başlıkları önerdik ama AK Parti blokuyla karşı karşıya kaldık. Gündeme getirmedik. Biz bu meseleye iki açıdan bakıyoruz. Özgürlük, demokrasi ve adalet anlamında neler yapabiliriz, hangi adımları atabiliriz parti olarak, ikinci olarak da gerçekten de kalıcı bir silahsızlanmayı ve şiddeti Türkiye'nin gündeminden nasıl çıkartırız? Onu da hangi yöntemle sağlarız? Parlamentoda esaslı bir yöntem önerdik. Ama şimdi anlaşılıyor ki CHP'nin önerdiği yöntem, neredeyse büyün siyasi partilerin ortak bir söylemi haline geldi."

Her günün bayram gibi dayanışmanın, barışın ve güler yüzün olduğu bir dönemi Türkiye'ye yaşatmak istediklerini vurgulayan Tanrıkulu, CHP'nin Türkiye'de toplumsal barışın güvencesi olduğunu ifade ederek, bundan da hiç kimsenin endişe etmemesi gerektiğini söyledi.

- "Yeni anayasa konusunda önemli bir fırsat doğdu"

HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek HDP olarak bütün CHP camiasının bayramını kutladıklarını kaydetti.

Türkiye'nin en önemli ihtiyacının anayasa olduğunu dile getiren Aydoğan, demokratik çoğulcu bir anayasayı yapmanın, Türkiye'nin geleceği için son derece önem arz ettiğini belirtti.

CHP'nin yeni bir anayasa yapılması konusunda çalışmalarının olduğunu anımsatan Aydoğan, "Bizim de böyle bir çalışmamız, talebimiz var. Yıllardır bunun mücadelesini sürdürüyoruz. Şimdi Meclis'te yeni anayasa konusunda önemli bir fırsat doğdu. HDP olarak sizler ve AKP ile birlikte yeni bir anayasanın yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Hem Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından hem de yeni anayasa Kürt sorununun çözümü açısından çok önemli" değerlendirmesinde bulundu.

Saadet Partisi ziyareti

Ramazan Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşması kapsamında HDP'yi son olarak Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Ali Vural ve Saadet Partisi Ankara İl Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Akekmek ziyaret etti.

Ziyarette konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Aydoğan, "Türkiye'de yakıcı bir sorun olarak Kürt sorunu, çözümsüzlük, barış meselesinin devam ettiğini" söyledi. Aydoğan, 2 yılı aşkın bir süredir barış sürecinin sürdüğünü, bu kapsamda silahların konuşmadığını ve ölümlerin yaşanmadığını vurguladı.

Bu durumun da Kürt sorununun çözüldüğü anlamına gelmediğini ifade eden Aydoğan, şöyle devam etti:

"Her an çözümden, bu süreçten geri dönülecek hissiyatını taşıyor insanlar. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanı'nın söylemleri insanlarda bu hissiyatı, düşünceyi daha da güçlendiriyor. Dün sabah bayram günü bize göre bir cumhurbaşkanının Türkiye gibi bir ülkede bayram sabahında vereceği mesajları çok daha farklı olmalıydı. İnsanların biraz daha morallerini yükselten mesajlar olmalıydı. Daha barış dolu mesajlar olmalıydı. Daha fazla kardeşliğe, dayanışmaya esas teşkil edecek mesajlar olmalıydı. Ama ne yazık ki öyle olmadı. Bütün bunlar, insanlardaki kaygıları, geleceğe tedirginlikleri devam ettiriyor. Biz umuyor ve biliyoruz ki bu bayram buna vesile olur."

"En önemli meselelerden biri siyasetin önündeki engeller"

Saadet Partisi Genel Sekreteri Çetinkaya ise Türkiye'deki en önemli meselelerden birinin de siyasetin önündeki engeller olduğunu öne sürdü.

"Baraj" ve Hazine yardımının ciddi anlamda oransız olduğunu savunan Çetinkaya, koalisyonlardan da korkulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Seçimlerin ardından geçen sürede ülkenin siyasi belirsizliğini koruduğunu dile getiren Çetinkaya, "Biz bir an önce koalisyonun kurulmasını, bütün partilerin üzerilerine düşen görevi yapmasını bekliyoruz. Bu noktada en fazla fedakarlık da AK Parti'dedir. Çünkü en fazla oyu alan, en fazla milletvekili sayısına sahip parti olması nedeniyle. Demokratik bir ülkede baraj diye bir engelin olmaması lazım" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Nursel Aydoğan Diyarbakır Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title