Haberler

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karaman: "Herkesin, adaletli, eşit bir şekilde hazineden pay alarak seçime girmesi için ilginizi bekliyoruz.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, bayramlaşmaya gelen siyasi parti heyetlerinden, 2015 yılında yapılacak milletvekili seçimlerinde, tüm illerden aday gösterecek partilerin hazineden eşit pay alması ve TRT'de eşit yayın süresi verilmesi için destek istedi.

Karaman, siyasi partiler arasında gerçekleştirilen bayram ziyaretine gelen heyetleri Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek ve GİK Üyesi Muhittin Yıldırım ile genel merkezde karşıladı.

AK Parti Elazığ Milletvekili ve MKYK Üyesi Şuay Alpay, Gençlik Kollarından Gökhan Varan ve Kadın Kollarından Feyza Tokaç, bayramlaşma kapsamında Saadet Partisini ziyaret etti.

Karaman, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimlerine katılacak partiler arasında bir adaletsizlik olduğunu ve bunun iktidar partisinin de katkılarıyla çözülmesini beklediklerini belirtti.

Gelecek yıl hazineden seçim yardımı olarak üç partiye toplam 555 milyon liranın dağıtılacağına işaret eden Karaman, "Bu hazineye herkes katkıda bulunuyor. Seçimlere giren bütün partilere aldıkları oy nispetinde para verilmesi gerekiyor. Bütün illerde aday gösteren bir partinin hazine yardımından eşit pay alması lazım bu seçimde çünkü milletvekili seçiminde aldığı oylara göre 4 yıl boyunca hazine yardımı alacak. Herkesin adaletli, eşit bir şekilde hazineden pay alarak seçime girmesi için ilginizi bekliyoruz" dedi.

Karaman, 2014 seçimlerinde bütün süreç boyunca partiye verilen sürenin 10 dakikayı geçmeyeceğini söyleyerek, "TRT'nin de bu seçimlerde bütün partilere adil davranmasını ama sonrasındaki 4 yılda aldığı oy oranına göre dakika vermesini arzu ediyoruz" diye konuştu.

-"Problemin kaynağında darbe anayasası var"

Şuay Alpay da partisinin adaleti esas aldığını belirterek, seçimlerin siyasetin en zor ayaklarından biri olduğunu dile getirdi.

Hazine yardımıyla ilgili büyük eleştiriler yaptıklarını anımsatan Alpay "gönlümüzden geçen aslında yeniden bir siyasi partiler kanunu yapmak" diyerek, partilerin ayakta kalmasını sağlayacak yardımın yapılmasını doğru bulduğunu belirtti.

Alpay, "Ancak oransal olarak da eşit rakam söz konusu olmaz, o adalet olmaz. Problemin kaynağında darbe anayasası var. Arzumuz, bu millete bir sivil anayasa vermektir. 2015 genel seçimlerde başat maddelerimizden biri bu olacak. Eğer bu yapılırsa bu değişiklikler değerlendirilir" görüşünü bildirdi.

Alpay, Saadet Partisinin isteklerini parti yönetimine ileteceklerini, TRT'nin ise özerk bir yapıda olduğunu, yayın ilkeleri bulunduğunu ve seçim sürecinde YSK'ya uygun yayın yaptığını ifade etti.

-"Ak kara belli olsun"

Saadet Partisine, MHP adına Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MYK Üyeleri İsmail Hakkı Yücel ve Halil Öztürk, bayram ziyaretinde bulundu.

Kurban Bayramı'nın huzurlu geçmesi temennisinde bulunan Karakaya, "MHP olarak başından beri özellikle Suriye, Irak gibi komşularımızın toprak bütünlüğünü esas aldık. Kararlarımızı ve uygulamalarımızı da bu yönde geliştirdik ama malesef 10 yıldır bu coğrafyada bütünlüğü sağlayacak bir uygulamaya gidilemedi" diye konuştu. Karakaya, tezkereye de işaret ederek, "Çok tehlikeli ve riskli bir süreçten geçiyoruz, Allah hayretsin" ifadesini kullandı.

Mehmet Karaman da Saadet Partisinin gündemindeki siyasi partilere hazineden seçim yardımları ve TRT yayın sürelerine ilişkin isteklerini anlattı.

Bunun üzerine, "Yani ak kara belli olsun diyorsunuz" diyen Karakaya, şunları dile getirdi:

"Bu desteklerin kesinlikle demokrasiye verilen destekler olduğuna inanıyorum. Üzerinde çalışmak lazım, söylediğiniz son derece mantıklı. Ona biz parti olarak katılırız ama anamuhalefet ile AK Parti'nin katılması mümkün değil. Burada aslan payını iktidar alıyor. MHP'den bir kayıp olmayacak ama iktidar partisi çoğunlukta olduğu için onların yaklaşımı çok önemli. Onların yaklaşımı ya aslan payını alalım ya da kimse pay almasın noktasında. Hak ve hakkaniyetli paylaşıma eyvallah ama pay almama olayı siyaseti tamamen küresel sermayenin kontrolüne verir."

-"Biz de tüm partilerin seçime eşit koşullarda girmesini istiyoruz"

Saadet Partisini, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Saye Böke, PM Üyeleri Yasemin Öney, Elfin Aslan Tataroğlu ve Gül Çiftçi de ziyaret etti.

Böke, buruk bir bayram geçirildiğini fakat barış içinde, kardeşçe yaşanacak bir bayram dilediklerini söyledi.

Hazine yardımı ve TRT yayını ile ilgili partinin destek talebinin iletilmesi üzerine Böke, "Demokrasinin vazgeçilmezi bütün siyasi partilerin sistemin dahil olduğunu unutmadan, hak geçirmeden bu işin yapılması gerektiği zaten bizim prensiplerimizin başında geliyor. Biz de anamuhalefet olarak çok zor durumlarda bırakılıyoruz" cevabını verdi.

Gül Çiftçi ise "Bizim de parti olarak parlamentoda ve genel merkezde bu konuyla ilgili bir çalışmamız var. Biz de tüm siyasi partilerin seçime eşit koşullarda girmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu talebinizi genel başkanımıza ileteceğiz" diye konuştu.

-DP, BBP, DSP, İP ve Hüda Par heyetleri de bayramlaştı

Demokrat Parti Genel Sekreteri Ertan Küçükay, Gençlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onur Başokur ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Fikret Çatmakas, Saadet partisini ziyaret etti.

Partilerinin eşit hazine yardımı ve eşit yayın süresi talebinin iletmesi üzerine Küçükay, "Bunlar bizim de müşteki olduğumuz iki nokta" diyerek, konuyu genel başkanlarına ileteceklerini ve hak arama noktasında millete gidilebileceğini kaydetti.

BBP'den ise Genel Başkan Yardımcıları Selahattin Şenliler, Ünsal Karabulut ve Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Karaca ile Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Ali Kolbaşı bayramlaştı. Şenliler, bayramların buruk geçtiğini söyleyerek, hükümetin icraatlarını endişe ile izlediklerini anlattı. Ortadoğu'daki gelişmelere işaret eden Şenliler, tezkereye olumlu ama tedbirli baktıklarını belirtti. Partinin gündemindeki seçim yardımları ve TRT'deki yayın süresi hakkına ilişkin isteklerinin iletilmesine üzerine ise Şenliler, "Bu konu bizim gündemimizde" yanıtını verdi.

Saadet Partisine bayramlaşmak için DSP Genel Başkan Yardımcıları Uğur Gürel ve Nursel Kızılırmak ile PM Üyesi Abbas Deniz de ziyaret etti. Kurban Bayramını tebrik eden Gürel, "Kaygılıyız ve bu kaygı nedeniyle tezkereye hayır diyoruz. Bu mezhep savaşına bizim de dahil olmamızı doğru bulmuyorum" diye konuştu.

Gürel, Saadet Partisinin destek talebine ilişkin ise  "Hakça bir düzen istiyorsak hakça bir bölüşüm olması lazım ama iktidar hakça bir düzenden yana değil" yorumunda bulundu.

Saadet Partesini, Hüda Par'dan Genel Sekreter Mehmet Yavuz, Mamak İlçe Başkanı Abdulhalim Çelik ve Elmadağ İlçe Başkanı Nejdet Çelip ile İşçi Partisinden Genel Başkan Yardımcısı Hamit Zafer Kars ve Utku Reyhan, Öncü Kadın Ankara İl Yöneticisi Gonca Kayabekman ve Öncü Gençlik Ankara İl Başkanı Berkan Özer de ziyaret etti. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Mevlüt Karakaya Şuay Alpay Karaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title