Haberler

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, "Umut ediyorum ki geleceğimizde tüm Ortadoğu halkları demokratik, laik, özgür ve hukukun egemen olduğu bir dünyada yeniden el ele versinler; Hristiyanlar, Müslümanlar bayramlarını birlikte kutladıkları o güzel günleri yeniden yaşasınlar" dedi.

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, MYK üyesi Arife Köse ve PM üyesi Emir Ali Türkmen, CHP'ye bayramlaşma ziyaretinde bulundu.

HDP heyetini, Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, Ankara Milletvekili Levent Gök ve Parti Meclisi Üyesi Faruk Demir karşıladı.

Başta CHP'liler olmak üzere tüm vatandaşların bayramını kutlayan Dora, "Ama biz bu bayramı buruk yaşıyoruz" dedi.

Filistin'de kadınların ve çocukların öldürüldüğünü, Irak'ta, insanların anayurtlarından kovulduğunu hatırlatan Dora, parti olarak herkesin etnik yapısı ve inancı ile özgür şekilde yaşamasını istediklerini dile getirdi.

Myanmar'da yaşananların da kendilerini üzdüğünü belirten Dora, "Umarım bir dahaki bayrama kadar olaylar biter" ifadesini kullandı.

Erol Dora, cumhurbaşkanı seçimlerine değinerek, seçimlerin demokratik eşit şartlarda geçmesini temenni ettiklerini belirtti.

Erdoğdu da geçmişte Ortadoğu'da farklı inançtaki bayramların ortak kutlandığını anımsattı.

Böyle bir anlayışın ancak farklı kimlikteki kişilerin ortak noktada buluşmasıyla mümkün olacağına işaret eden Erdoğdu, şunları söyledi:

"Ulusların, sınırların olduğu bir dünyada bu farklılıkların eridiği pota, aynı ülkenin vatandaşı olma potasıdır. Herkes bir ülkenin vatandaşı olma potasında bunu eritebildiği sürece bayramlar ortak kutlanıyordu. Ama geldiğimiz noktada İslamiyet adına hareket ettiğini iddia eden bir terör örgütü camileri bombalıyor, insanları öldürüyor, olmadık zulmü yapabiliyor. Bunun kuşkusuz temel sebebi, Ortadoğu coğrafyasını kana bulayarak, bölerek çıkarlarını sürdürmek isteyen güç odaklarının eseri olduğunu düşünüyorum. Bunun için bu bayramlardaki birliktelikler çok önemli. Buruk bir bayram, katılıyorum. Daha Gezi'nin, Soma'nın acısı içimizde, Gazze'de öldürülen çocukların hayalleri gözlerimizin önünde. Bu bayram bütün acıların tazelendiği bir bayram. Bayram hüzünlerin de paylaşıldığı günler olarak ortaya çıkıyor. Umut ediyorum ki geleceğimizde tüm Ortadoğu halkları demokratik, laik, özgür ve hukukun egemen olduğu bir dünyada yeniden el ele versinler, Hristiyanlar, Müslümanlar bayramlarını birlikte kutladıkları o güzel günleri yeniden yaşasınlar."

-BTP ve BBP ziyaretleri

Genel Başkan Yardımcısı İzzet Yaşar başkanlığındaki Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) heyeti de CHP'yi ziyaret etti. Ziyarette, cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı konuşuldu.

Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler başkanlığındaki BBP heyeti de CHP'ye bayram ziyareti yaptı.

Şenliler, "tasalı bir bayram" yaşadıklarına dikkati çekerek, "İnşallah gelecek bayramlar daha güzel olur. Biz buna inanıyoruz, insan umudunu kaybetmemeli. Biz bu sıkıntıların gideceğine inanıyoruz. Özellikle Türkmen kardeşlerimizin kaldığı uygulamalar, soykırımlar, Gazze'de yaşanan soykırım, Kırım Rusya'nın kucağına gitti, Doğu Türkistan'da 1450'leri yaşıyoruz. Endülüs'teki hadise tekerrür ediyor. Bir Emevi fitnesi yaratıldı. İnşallah çok da büyük felaketlere maruz kalmadan bunlar izole olur. İslam alemi aklını başına alır diye umut ediyoruz" ifadesini kullandı.

Erdoğdu da Ortadoğu coğrafyasında bayramı bayram olarak yaşayan tek ülke Türkiye'nin kaldığını ifade ederek, bunun bozulmasına izin verilmemesi gerektiğini söyledi.

-"BBP almış olduğu kararın arkasındadır"-

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Şenliler, seçimler için 3 hafta boyunca parti teşkilatıyla istişare yaptıklarını dile getirdi.

Şenliler, şunları söyledi:

"Geniş istişarelerden sonra bir karar çıktı ortaya ve bunu kamuoyuyla paylaştık. Bundan sonra bazı yerler tarafından partimizin içinin özellikle karıştırılmak istendiğini, partimizin içinden özellikle bazı arkadaşlarımızın çengel atılarak, aykırı sesler çıkarılmasına vesile olacak işlemler yapıldığını üzüntüyle görmekteyiz. Demokratik teamüllere en fazla uyan parti BBP olmuştur. İstişareyi tabana yaydık ve 'çıkan karara bütün arkadaşlarımız uyacak' dedik. Uymayanlar, farklı düşünenler olabilir ama çıkan karara uyma noktasında arkadaşlarımızın irade göstermesi gerekirdi. Birkaç arkadaşlarımızın farklı görüşü, bir takım yerler tarafından maniple edilmek istendi. BBP almış olduğu kararın arkasındadır. İçselleştirmiştir, bütün kurumlarıyla bu kararın arkasındadır. Bu seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum"

Levent Gök de İhsanoğlu'nun büyük bir uzlaşının adayı olduğunu dile getirirken, BBP'nin aldığı kurumsal desteği memnuniyetle karşıladıklarını vurguladı.

Gök, Şenliler'in "en büyük rakip tatilciler" demesi üzerine 10-24 Ağustos tarihlerinde tatilcilerin yüzde 90 oranında rezervasyonlarını iptal ettirdiğini Turizm Seyahat Acenteleri temsilcilerinin açıklamalarından öğrendiklerini, bunun da memnuniyet verici olduğunu söyledi.

-"Daha vahimi dünyanın seyirci kalması"-

Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya başkanlığındaki heyet de CHP'yi ziyaret ederek, bayramı kutladı. Ziyarette, Gazze'deki gelişmeler ve cumhurbaşkanlığı seçimleri konuşuldu.

Çetinkaya, Gazze'de bir katliam olduğunu vurgulayarak, "Geçici ateşkesten sonra manzara vahimdi. Bundan daha vahimi ise dünyanın bu manzaraya seyirci kalmaları" diye konuştu.

Gök, anlatılanlar çerçevesinde İhsanoğlu'na destek olunması gerektiğini dile getirirken, Çetinkaya ise daha önce mevcut adayların kendilerinin kriterlerine uymadıklarını açıkladıklarını aktardı.

Çetinkaya, seçimler sonrası Türkiye'de değişik bir siyasi tablonun ortaya çıkacağını öngördüklerini de dile getirdi.

CHP'li Erdoğdu ise "Sandığın başına gideceğinizi açıkladınız. Ben inanıyorum ki sandığa gittiğinizde teşkilat gereğini yapacaktır" değerlendirmesini yaptı. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Seyhan Erdoğdu Levent Gök Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title