Haberler

Siyasete Girme Kararı Alan Yayman İstifasını Canlı Yayında Açıkladı

Güncelleme:

Vatan yazarı Hüseyin Yayman, CNN Türk canlı yayınında üniversitede aldığı görevinden istifa ederek AK Parti'den aday olacağını açıkladı.

Vatan Gazetesi yazarı ve CNN Türk televizyonu danışmanı ve Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümü öğretim üyesi Hüseyin Yayman, 7 Haziran genel seçimlerinde milletvekili olmak için akademik görevinden istifa etti.

Hüseyin Yayman istifasını danışmanı olduğu CNN Türk televizyonu canlı yayınında açıkladı ve millet hizmet etmek için böyle bir karar aldığını söyledi. Yayman, "AK Parti'de siyaset yapmak için bir girişimim var. İnşalah hem ülkemiz için hem benim için hayırlısı olur. Ben de Çözüm Süreci'ne destek vermek, ülkemizin demokratikleşmesi için böyle bir karar verdim. Hayırlısı olur." dedi.

"AK PARTİ'DEN SİYASETE GİRİYORUM"

Hüseyin Yayman, "Milletimizin refahı, demokrasimizin standardının yükseltilmesi ve Yeni Türkiye projesine katkı sunmak amacıyla AK Parti'den siyasete giriyorum. Bu sebeple mensubu olmaktan gurur duyduğum Gazi Üniversitesi öğretim üyeliği görevimden ayrılıyorum... 2015 seçimleri ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olsun..." ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN YAYMAN KİMDİR?

Vatan Gazetesi yazarı ve CNN Türk televizyonu danışmanı Hüseyin Yayman, 1969 Yılında Hatay Kırıkhan'da doğdu.İlk ve orta öğrenimini Hatay Kırıkhan'da tamamlayan Yayman, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde yüksek lisans yaptı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde 'Türkiye'nin İdari Reform Tarihi' isimli doktora teziyle kamu yönetimi ve siyaset bilimi doktoru ünvanını aldı.

Türk siyasal hayatı alanında akademik kariyer yapan Doç. Dr. Hüseyin Yayman Gazi Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi olmasının dışında çeşitli araştırma şirketlerinde de görev yaptı.

Yayman, doktorasını tamamladıktan sonra bir süre ANAR ve SETA'da danışman/araştırmacı/uzman olarak çalıştı.Başta AK Parti olmak üzere, Türk siyasal hayatı, milliyetçilik ve Kürt sorunu konusunda akademik/bilimsel çalışmalarına devam eden Yayman evli ve iki çocuk babasıdır.

Üniversitedeki akademik çalışmaları yanında bir süre gazetelerinin yorum sayfalarında siyasal analizler yazan Hüseyin Yayman, yakın zamanda Hürriyet Gazetesinden, Vatan Gazetesine transfer oldu. Yayman, çözüm süreci kapsamında başlatılan Akil İnsanlar Heyetinde yer aldı.Hüseyin Yayman, halen Vatan Gazetesinde köşe yazarlığı ve CNNTÜRK Televizyonunda yorumcu/siyaset danışmanlığı görevini yürütmektedir.

Birinci baskısı SETA Vakfı yayınları arasında çıkan Türkiye'nin Kürt Sorunu Hafızası isimli çalışması bulunan Hüseyin Yayman'ın yayınlanmış bazı eserleri şu şekildedir:

Türkiye'nin İdari Reform Tarihi (Turhan Yayınevi),
Kürt Meselesi Nasıl Çözülmez (Demokratik Çözümden Milli

Birlik Projesine) (Birey Yayıncılık)
Türkiye'nin Kürt Sorunu Hafızası(3.Baskı, Doğan Kitap),
Türkiye'de Kamu Yönetimi (2. Baskı Nobel Yayınevi),
Yönetim Bilimi (9. Baskı Nobel Yayınevi),
Mahalli İdareler (3. Baskı Nobel yayınevi),
İnsan Kaynakları Yönetimi, (6. Baskı Nobel yayınevi)
Türkiye'nin Açılım Politikaları(Meydan yayınevi).

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Gazi Üniversitesi Hüseyin Yayman Ak Parti Türkiye Medya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500

Yorumlar (68)

VATANSEVER:

YAKLAŞIK 2 AY ÖNCE TARAFSIZ BÖLGE PROGRAMINDA ''''AKP''DEN ADAY OLACAKSINIZ BİLİYORUM'''' DİYEN MİLLETVEKİLİNE ''''HAYIR OLMAYACAĞIM YOK ÖYLE BİR ŞEY NEREDEN ÇIKARIYORSUNUZ'''' DİYE CEVAP VERMİŞTİ. İNSANIN ÖZÜ SÖZÜ BİR OLMALI. SİZİN KENDİNİZE HAYRINIZ OLMAZ Kİ VATANA OLSUN.

28
4
yanıtYanıtla
AK Genclik:

Adam senelerdir Gazeteci sifati altinda Partimizin Avukatligini yapiyor, tabiki hak ediyor hayirli olsun. Darisi Abdülkadir Selvi nin basina.

10
14
yanıtYanıtla
HDPmobilWeb@haberler.com:

Muradına edin akp yalakası işallah kazanmasın.

15
8
yanıtYanıtla
hasan tahsin:

akp gömlekli tarafsız yorumcu yerini bulmuşsun. . .

19
4
yanıtYanıtla
mehmet. Mobil-ANDROID:

kıskananlar....var hocam yeni türkiye yolunda akkadrolarla yürüme kararın hayırlı olsun

5
18
yanıtYanıtla
Adalı ReisMobil-IOS:

Ulen ne Şerefsiz adamsın sen geçen cnn Türk'te Tartışma proğramında Sinan oğan dediğinde AKP den aday olacaksın diye iftira diyordun şimdi yalanın ortaya çıktı

18
5
yanıtYanıtla
xx:

ady olmasan ayıp olurdu, bukadar yalakalığın sonunda aday olman kesindi.

19
4
yanıtYanıtla
allohasan:

çok yakışmış bu geri zekalıyı akpartiye tam vakil olacak adam bunu görünce aklıma demirel geliyor sürekli konuşur ama hiç bir şey söylemiyor

17
5
yanıtYanıtla
Emine ErdoğanMobil-ANDROID:

Utanmaz yalaka adam

17
5
yanıtYanıtla
Ali EtrdoğanMobil-ANDROID:

Bu adamlarda hiç utanma yok mu ya?Daha geçenlerde bir programda bu zat AKP borozanligini yapınca birisi bunları AKP sen aday olacağını söyleyince inkar etmişti.Simdi ne oldu..Bilim adamı olmak bu mu? Türk milletinin yüzüne nasıl bakacaksınız?Herseyiniz yalan dolan üzerine kurulmus !!Ama Allah'inda bir hesabi var!!!

18
3
yanıtYanıtla
Tüm 68 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title