Haberler

Sivrisinek Isırdı, Günlerce Komada Kaldı

Güncelleme:

Rio'ya Olimpiyat Oyunları'nı takip etmek ve haber yapmak için giden televizyon sunucusu sivrisinek ısırığı sonucu nadir görülen bir tropik hastalık olan malaryaya yakalandı.

Televizyon sunucusu Charlie Webster Rio'ya Olimpiyat Oyunları'nı takip etmek ve haber yapmak için gitmişti. Ancak talihsiz genç kadının başına hiç beklenmedik bir şey geldi. Bir sivrisinek ısırdı, nadir görülen bir tropik hastalık olan malaryaya yakalandı ve günlerce komada kaldı. Komadan yeni çıkan 33 yaşındaki Webster'ın ailesine ilk sözleri "Şu makinelere bak. Hepsi beni hayatta tutmak için." oldu.

TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Rio'dayken kusmaya başlayan Webster, burada parasetamol içeren bazı ilaçlar alarak işine devam etmeye çalıştı. 22 Temmuz'da durumu kötüleşen Webster Rio de Janeiro'da hastaneye kaldırıldı. İlk olarak akla Zika virüsü gelse de daha sonra bunun malarya olduğu anlaşıldı. Hala Rio'da tedavisi devam eden Webster'ın iyileşme sürecine girdiği açıklandı.

MALARYA NEDİR?

Malarya dişi sivrisineklerin ısırığıyla bulaşan bir parazit. Yaklaşık 3,2 milyon insan yani dünya nüfusunun yarısı malarya riski taşıyor. Dünya Sağlık Örgütü 2015 yılında 214 milyon malarya vakası olduğunu açıkladı ve 438 bin ölüm olduğunu söyledi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Magazin Sağlık Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla kimdir? Peki, Survivor Damla kaç yaşında, nereli? Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title