Haberler

Sivri Sinekler İçin İlaçlanan Havuzda Balıklar Telef Oldu

Güncelleme:

Aydın'ın Çine İlçesi'nde belediye ekiplerinin sivrisinek için çevrede yaptığı çalışma sırasında içinde 200'e yakın sazan telef oldu.

Aydın'ın Çine İlçesi'nde tarlasında yaptırdığı havuzda tatlı su balıkçılığı yapan 57 yaşındaki Mustafa Atkan, belediye ekiplerinin sivrisinek için çevrede yaptığı çalışma sırasında, kendisine ait içinde 200'e yakın sazanın bulunduğu havuzu da dezenfekte ettiğini ve balıkların telef olduğunu söyledi.

Eskiden köy olan büyükşehir ile birlikte mahalle statüsüne geçen Çine'ye bağlı Evciler Mahallesi'nde çiftçi, evli ve üç çocuk babası Mustafa Atkan, bir süre önce 14 dönümlük tarlasında 35 metrekarelik alana yaptırdığı havuzda aynalı sazan yetiştirmeye başladı. Mahalle sakinlerinin çevrede aşırı sivri sinek bulunduğu ihbarı üzerine belediye ekipleri, geçen 10 Ekim Cuma günü mahallede dezenfekte çalışması başlattı. Sivrisineklerin yuva yapabileceği havuzlar da olmak üzere mahalle ilaçlandı. Çalışmalar sırasında bir komşusunun sineklerin Atkan'ın havuzundan gelebileceğini söylemesi üzerine belediye ekipler burayı da ilaçladı. Akşam kontrol etmek için havuzun başına gelen Atkan, suyun renginin mavi, içindeki balıkların da telef olduğunu gördü.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Sorumlular hakkında savcılığa şikayetçi olduğunu söyleyen Mustafa Atkan, "Komşum sineklerin bana ait olan havuzdan gelebileceğini söylemiş. Belediye çalışanı, komşuma havuzun kime ait olduğunu sorunca komşum da, 'bizden' yanıtını vermiş. Belediye çalışanı da havuzu ilaçlamış. Akşama doğru havuza geldiğimde suyun mavi olduğunu gördüm. Bir süre sonra balıkların hepsi ilaç yüzünden öldü" dedi. Belediye yetkililerinin şikayet üzerine havuzu ilaçladıklarını kabul ettiklerini söyleyen Atkan, havuza ilacı atan çalışanın ise balıkları görmediğini söyleyerek kendini savunduğunu belirtti. Özel mülkiyetine girildiğini söyleyen Atkan, "Havuzda 200'e yakın balık vardı. Balıkları satmıyordum. Ben işin parasında değilim. Benim özel mülkiyetime izinsiz girilmiş, bu beni çok rahatsız etti. Ya benim ailemden birisi havuzdan ineklerimizi sulayacak olsaydı" dedi.

Çine Belediye Başkan Yardımcı Timuçin Karabuluk, vatandaştan gelen bir şikayet üzerine sinekle mücadele amaçlı havuzu ilaçladıklarını ve ekiplerin havuzun içinde balık olduğunu bilmediğini öğrendiğini söyledi. - Aydın

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Evciler Aydın Çine Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title