Haberler

Sivil Toplum Kuruluşları Soma'da 'Fakülte' İçin Birleşti

Manisa'nın Soma ilçesindeki sivil toplum kuruluşları, yaşanan maden faciasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanan 13 milyon liraya fakülte yapılması için bakanlığın vereceği kararı bekliyor.

Soma ilçesinin önce gelen 24 sivil toplum kuruluşu, tek çatı altında toplanarak ilçeye fakülte yapılması için harekete geçti. Yaşanan üzücü maden faciasının ardından, bir firma tarafından ilçeye okul yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanan 13 milyon TL'yi fakülte için kullanmak isteyen sivil toplum kuruluşları, bakanlığın 'fakülteye gerek yok' kararıyla büyük üzüntü yaşadı. Karara tepki gösteren kuruluşlar, başlattıkları 'Soma'ya fakülte istiyoruz' imza kampanyasıyla bir çalışma başlattı.

24 sivil toplum kuruluşu, Soma Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde düzenlenen bir toplantıda bir araya gelerek, ilçe için fakülte istediklerini yineledi.

Soma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hakan Işık, fakültenin ilçeye önemli bir katkı sağlayacağını ifade ederek, "Soma için hem sosyal hem de ekonomik açıdan çok önemli bir konu. Celal Bayar Üniversitesi'nden ön onay alınmış vaziyette. Soma sahipsiz değildir. Öncelikli olarak hazırladığımız dosyaları Ankara'ya göndereceğiz. Eğer olumlu bir yanıt alamazsak hep birlikte Ankara'ya çıkartma yapacağız. İnşallah Soma'nın bu kararlılığı Ankara'da ses getirir" diye konuştu.

ALTERNATİF YER HAZIR

Soma Huzurlu Yaşamı ve Asayişi Destekleme Derneği Başkanı Remzi Orhan ise, bakanlığın kararını olumlu olarak beklediklerini belirtti. Orhan, "Soma'da bu bacalar, kömür yarın bittiği zaman Soma'nın bir balya'ya dönüşmemesi için bacasız bir sanayi olması adına bir üniversite fakültesi yapılması için girişimlerde bulunuldu. SEAŞ'ın hurda malzemeleri var. Özelleştiğinde sadece taşınmazlar verilebilir. Bu 4-5 bin ton hurda malzemeleri buranın zehrini tozunu biz yuttuk, Soma'ya katkı sağlamak için talep ettik. Yaklaşık değeri de 3 milyon lirayı bulabilir. Bunu da fakülte finansmanına destek için kullanabiliriz. Diğer taraftan da İstanbul Borsası tarafından okul yapılmak üzere 13 milyon lira Milli Eğitim Bakanlığı'na verildi. Bakanlıkta bu parayı fakülte için onaylamadı, başka bir yere kullanma amaçları var. Biz de bu parayı fakülte için talep ediyoruz. Eğer milli eğitim bu parayı fakülte için verirse biz de bu işin arkasını bırakmazsak bu işi yaparız" dedi.

Sivil toplum kuruluşları toplantıda, fakülte için birlikte hareket etme kararı aldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title