Haberler

Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası Kutlamaları

Bilecik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), “Sivil Savunma Günü” ve 1-7 Mart günleri arasında kutlanan “Deprem Haftası” etkinlikleri kapsamında Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır’a ziyaretin ardından kenttin çeşitli yerlerinde tanıtıcı broşürler dağıtılarak stant kurdu.

Bilecik İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), "Sivil Savunma Günü" ve 1-7 Mart günleri arasında kutlanan "Deprem Haftası" etkinlikleri kapsamında Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayır'a ziyaretin ardından kenttin çeşitli yerlerinde tanıtıcı broşürler dağıtılarak stant kurdu.

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası dolayısıyla İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Hayri Demirel'i ve personelini makamında kabul etti. Vali Nayir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AFAD'ın trafik kazası, arazide kaybolma, sel taşkınları ve diğer afetlerde yaptığı çalışmalara dikkat çekti. AFAD'ın halkın en sıkıntılı anlarında, beklentinin en yüksek olduğu zamanda görev yaptıklarını, hızlı hareket ettirmeyi ve kişilerin psikolojik durumlarına da uygun olarak açıklama yapmayı gerektiren görevi yürüttüklerini belirten Vali Nayir, "AFAD'da memuriyet saatleri sınırlı değil, gece gündüz veya hafta sonu gibi bir ayrımda yok. Görev yapılan yerlerin durumu ve hava şartları da çoğu zaman farklı zorluklara sebep olmaktadır. AFAD'ın görevi yalnızca kendisiyle bağlantılı değil, diğer kuruluşlarla da yakın ilişkiye girmesi gerektiriyor. Halkın bilinçlendirilmesi görevi önemlidir. Bu hafta içerisinde Kamu Kurum Kuruluşlarımızda, okullarımızda eğitim çalışmalarına ağırlık verip haftayla birlikte eğitim çalışmalarına canlı tutmanız gerekiyor. En önemli konu afet işlerinde eğitimdir. Bu hafta içerisinde yapılacak çalışmalarla bu bilinçlenme ve eğitime katkı sağlamamız lazım" dedi.

"AFET SONRASINDA YA DA AFET ANINDA OLABİLECEK ŞEYLERİ NASIL DAVRANILMASI GEREKTİĞİNİ ANLATIYORUZ"

Ziyaret sonrası Kayı Plaza AVM'ye stant açan AFAD İl Müdürlüğü personelleri vatandaşlara çeşitli broşürler dağıtarak, başta deprem olmak üzere yaşanabilecek afet ve acil durumlara karşı toplumsal bilinci artırmak ve halkı bilinçlendirerek farkındalık oluşturmaya çalıştılar. Kurulan stant hakkında bilgi veren AFAD Bilecik İl Müdürlüğü görevlisi Erdoğan Sayın, "Sivil Savunma Günü" ve 1-7 Mart günleri arasında kutlanan "Deprem Haftası" etkinlikleri kapsamında halkı bilinçlendirdiklerini belirtti. Sayın, "Afet sonrasında ya da afet anında olabilecek şeyleri nasıl davranılması gerektiğini neler yapılmaması gerektiğini anlatan broşürler dağıtılıyor. Bilecik AFAD, stantlarında çocukları da unutmadı. Çocuklar için ise afet çantası ve afet planı hazırlanması hakkında broşür dağıtarak vatandaşları bilgilendiriyoruz" dedi.

Öte yandan bu stantların ikinci ayağının Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinde ve üçüncü ayağının da Bozüyük Sarar Outlet'de açılacağı öğrenildi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sivil Savunma Günü Deprem Haftası Bilecik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title