Haberler

Siverek'ten Kısa Kısa

Siverek Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Merkezinin kadınlara yönelik düzenlediği okuma yazma kursunda başarılı olanlara sertifikası verildi.

Siverek Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Merkezinin kadınlara yönelik düzenlediği okuma yazma kursunda başarılı olanlara sertifikası verildi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şükran Kongül, gazetecilere yaptığı açıklamada düzenledikleri kursa kadınların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.Okuma yazma kursunun 3 ay sürdüğünü belirten Kongül, " Okuma yazma kursumuz yaklaşık 3 ay sürdü ve bugün 30 kursiyerimize birinci derece sertifikalarını verdik, ikinci kademeye de bugün itibarı ile başlamış bulunuyoruz. Özelikle ilçemiz gibi okuma yazması az olan toplumlarda sosyal hayatta bayanlarımız çok zorluk çekiyor, bizde müdürlük olarak bir nebzede olsa bayanlarımızın sosyal hayatta kendilerini daha iyi ifade etmeleri ve kendi ayakları üzerinde durmalarına yardımcı olmak amacıyla okuma yazma kursumuzu açtık, ihtiyaçlar dahilinde bu gibi kurslarımız devam edecek" dedi.Kursiyerlerde 60 yaşında Sultan Gülyazı ise öğrenmenin yaşı olmadığını belirterek ilerlemiş yaşına rağmen okuma ve yazma öğrendiği için mutlu olduğunu ifade etti.

KOSGEB girişimcilik kursu başladı Siverek Terziler Odası ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğince düzenlenen girişimcilik kursu başladı.

Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda başlayan ve 10 gün sürecek kursa, aralarında bayanlarında bulunduğu 60 kişinin başvurdu.

Harran Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Doktor Veysel Asoğlu yaptığı açıklamada kursta girişimcilere hangi koşullarda hibe ve diğer kredi olanaklarından faydalanacağını anlattıklarını söyledi.

Siverek Terziler Odası Başkanı Mehmet Hanifi Ay ise ilçede girişimcilerinin sayısını artırmak yeni iş olanakları oluşturmak amacıyla kurs düzenlediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Siverek Belediyesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title